Θεσσαλονίκη: Δενδροφύτευση στην Αγίας Σοφίας

0
6

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Είκοσι επτά νέα δένδρα σε κενές δενδροδόχους, φύτεψαν συμβολικά την Τετάρτη που μας πέρασε στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας οι εθελοντές της ΧΑΝΘ  και οι φοιτητές του Αμερικανικού Κολλεγίου ACT, στο πλαίσιο της δράσης «Είμαι πολίτης και όχι απλά κάτοικος» που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων.

Η πρωτοβουλία της δενδροφύτευσης αποτελεί συνέχεια της παρέμβασης των εθελοντών της ΧΑΝΘ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν επισημάνθηκαν οι κενές δενδροδόχοι κεντρικών δρόμων της 1ης Δημοτικής Κοινότητας.

Σύντομα θα ακολουθήσουν εθελοντικές δράσεις για τη δενδροφύτευση των οδών Νικολάου Γερμανού, Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης, ενώ στο πλαίσιο του προγράμματος δενδροφύτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης θα τοποθετηθούν συνολικά 1.400 δένδρα όπου έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχουν κενά σημεία και στις έξι Δημοτικές Κοινότητες της πόλης.

«Με πολλές παρόμοιες μικρές προσπάθειες και με σωστό συντονισμό μπορούμε να βελτιώσουμε το αστικό τοπίο και να πετύχουμε τους στόχους που βάλαμε» σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ανέφερε ότι η Αντιδημαρχία έχει την επίβλεψη όλων των δενδροστοιχιών, αλλά οι εθελοντές της ΧΑΝΘ και οι πολίτες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία έχουν πρόθεση να «υιοθετήσουν» τα δένδρα που φύτεψαν, να τα ποτίζουν και να φροντίζουν για τη βιωσιμότητά τους.

«Βρισκόμαστε εδώ για να στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας ότι θα πρέπει να είναι ενεργοί κάτοικοι μέσα στην πόλη, να συμμετέχουν στα δρώμενα, να αποφασίζουν για το αστικό τους περιβάλλον και για την προστασία του» δήλωσε η προϊστάμενη του τμήματος δράσης και κοινωνικής προσφοράς της ΧΑΝΘ, Αρίστη Τζένη.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΧΑΝΘ με το Δήμο Θεσσαλονίκης προγραμματίζεται συμμετοχικός διάλογος με πολίτες που θα κληθούν σε κάποια συγκεκριμένη γειτονιά προκειμένου να καταγράψουν τι τους ενοχλεί και τι θα ήθελαν να αλλάξει ώστε να διατυπωθούν προτάσεις προς τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την καλύτερη διαμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος.

econews

Σχόλια