Στην Ηλεία ανώτατο κλιμάκιο του ΟΗΕ για τις περιβαλλοντικές καταστροφές

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτού Επικρατείας Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, το ανώτατο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τις περιβαλλοντικές καταστροφές (Advisory Group on Environmental Emergencies [AGEE] Steering Committee) θα συνεδριάσει την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στην Αρχαία Ολυμπία και την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει επιτόπια επίσκεψη σε πυρόπληκτα χωριά της Ηλείας.

Στη συνέχεια, σε ανοιχτή στο κοινό Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 2 Δεκεμβρίου στον Πύργο, οι ανώτατοι αξιωματούχοι από την Κοινή Περιβαλλοντική Μονάδα που έχει συστήσει το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Environment Programme – UNEP) και το Γραφείο για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs – OCHA) θα συζητήσουν με τοπικούς φορείς, σώματα και οργανώσεις πολιτικής προστασίας, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και κατοίκους πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Ηλείας για την πρόληψη, την αντιμετώπιση και την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών.

Οι ανώτατοι αξιωματούχοι του ΟΗΕ επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας μετά από πρόσκληση που τους απηύθυνε η βουλευτής, κατά τη διάρκεια της βράβευσής της με το «Πράσινο Αστέρι» των Ηνωμένων Εθνών.Το περιβαλλοντικό βραβείο απονεμήθηκε από τον διεθνή οργανισμό στην κα. Αυγερινοπούλου σε αναγνώριση της εθελοντικής συνεισφοράς της στην αποκατάσταση περιοχών του Νομού Ηλείας, που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.

Κατά την παραμονή τους στη χώρα μας, οι ειδικοί των Ηνωμένων Εθνών θα έχουν συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, ενώ θα συμμετέχουν σε κοινή ειδική συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής προκειμένου να συζητήσουν για μέτρα και πολιτικές πρόληψης και αντιμετώπισης περιβαλλοντικών καταστροφών, καθώς και αποκατάστασης πληγεισών περιοχών.

Επιπλέον, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 17.30 θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο King George Palace στην Αθήνα εκδήλωση στην οποία οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα παρουσιάσουν το έργο τους στα ΜΜΕ και το κοινό.

Παράλληλα, για την καθοριστική συμβολή τους στην αποκατάσταση πυρόπληκτων χωριών της Ηλείας θα βραβευθούν η Πρέσβης Καλής Θέλησης της UNESCO κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, εκ μέρους του Ομίλου Βαρδινογιάννη και του «Ιδρύματος για το Παιδί και την Οικογένεια», η Κυπριακή Δημοκρατία, η Δημοκρατία της Νοτίου Αφρικής, ο Δήμαρχος των Ιξέλ (Βρυξέλλες) και ευεργέτες, που συνέβαλαν στην ανοικοδόμηση πυρόπληκτων περιοχών.

Πηγή: ilia live

Σχόλια