«Ο ποδηλάτης του Κόσμου» από τη Θεσσαλονίκη σε όλη την Ευρώπη

1
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής δράσης «Ο ποδηλάτης του Κόσμου- Action for life» με έδρα τις Βρυξέλλες, ένας σαραντάχρονος από τη Θεσσαλονίκη θα επισκεφτεί 22 χώρες, 368 Δήμους, 142 περιφέρειες, 920 σημεία επαφής και θα συναντηθεί με 2.760 Οργανισμούς και ενώσεις πολιτών, μεταφέροντας ένα μήνυμα ζωής και αισιοδοξίας πως… “όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα και πως τίποτα δεν έχει τελειώσει όταν είμαστε ενωμένοι”.

Η κίνηση του ποδηλάτη γίνεται προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με νέες μορφές συνεργασίας, ανάπτυξης, εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ο θεματικός τουρισμός, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, η τηλεϊατρική, η διαδικτυακή εκπαίδευση και ό,τι άλλο αναδειχτεί μέσα από τον ανοικτό διάλογο.

Το ταξίδι του ποδηλάτη ξεκίνησε από την Ελλάδα στις 28/10/2011 από την Θεσσαλονίκη και μέχρι στιγμής έχει επισκεφτεί την πόλη της Βέροιας, της Κοζάνης, Γρεβενών, Μέτσοβο, Καλαμπάκα , Τρίκαλα, Λάρισα και Βόλο .

Η ανταπόκριση -στην προσπάθεια του ποδηλάτη- του κόσμου αλλά και των φορέων, που ήδη συναντήσαμε είναι συγκινητική και ήδη έχει οριστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Εθελοντισμού πρεσβευτής της πόλης και εκπρόσωπος της Θεσσαλονικης – European Youth Capital 2014, ενώ μεταφέρει μήνυμα υποστήριξης & φιλίας των Δήμων Γρεβενών, Καλαμπάκας, Τρικκαίων, Λάρισας και Βόλου που ήδη έχει επισκεφθεί.

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο ποδηλάτης ήδη έχει μαζί του τις Ποδηλατικές ομάδες πολιτών, φοιτητές και μαθητές από τα Γρεβενά, την Καλαμπάκα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Λάρισα, και τον Βόλο όλα είναι δρόμος …

Το ταξίδι συνεχίζεται και ο Ποδηλάτης πόλη την πόλη ολοένα και περισσότερο πλησιάζει στην έξοδο του από την Ελλάδα για τις γειτονιές της Ευρώπης όπου και θα μεταφέρει τα μηνύματα φιλίας και συνεργασίας όλων των ανθρώπων που τον υποδέχτηκαν με αγάπη ,τον φιλοξένησαν και τον ξενάγησαν στις πόλεις που πέρασε .

Επόμενοι σταθμοί είναι Λαμία, Καμένα Βούρλα, Χαλκίδα, Θήβα, Δήλεσι ,Αθήνα Μέγαρα Κόρινθος Άργος και Πάτρα, στους σταθμούς μπορεί να προστεθούν και κάποιες άλλες πόλεις γιατί υπάρχουν προσκλήσεις ποδηλατών από περιοχές που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην πορεία που είχαμε χαράξει.

Εάν επιθυμείτε να επικοινωνήσει μαζί σας ο ποδηλάτης ή να καλύψετε το γεγονός στην πόλη ή στην περιοχή σας μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τη δράση στο blog http://arcbast.blogspot.com/.

—Τι γίνεται στο ταξίδι

Ο ποδηλάτης που θα αφιερώσει δυο χρόνια  από τη ζωή του ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη για να πραγματοποιήσει το γύρο της Ευρώπης είναι ο σαραντάχρονος Γρηγόρης Βερροιώτης.

Με σύνθημα “η ζωή είναι ωραία” κι έχοντας στη φαρέτρα του το τρίπτυχο “Συνεργασία- Διάλογος -Ανάπτυξη”, θα διανύσει περισσότερα από 60.000 χιλιόμετρα, από τον Ατλαντικό στη Μαύρη Θάλασσα και από την Μεσόγειο στα παγωμένα Φιόρδ, μεταφέροντας το μήνυμα πως όταν οι άνθρωποι συνεργάζονται, είναι ενωμένοι, λένε “Ναι στο Εμείς κι Όχι στο Εγώ”, μπορούν να πετύχουν τα πάντα.

Σε αυτό το ταξίδι ο ποδηλάτης θα έχει για συνοδοιπόρο του, ένα ενεργειακό – ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό ποδήλατο, το οποίο 24 ώρες το 24ωρο θα είναι on line συνδεδεμένο δορυφορικά (GPS ανίχνευσης ) στο διαδίκτυο, με εικόνα και ήχο σε πραγματικούς χρόνους ( real time).

Με ζωντανές μεταδόσεις “ανοικτής ροής¨” και “απομακρυσμένης διαδικτυακής διαχείρισης”, μέσαπό 4 θεματικά Multilingual Web Radio (για τον Πολιτισμό, την Υγεία & την Επιστήμη, τον Εθελοντισμό και τα Δίκτυα, την Παιδεία και την Ομογένεια ) και μια Web TV που θα αναμεταδίδει ότι βλέπει και ότι συμβαίνει στο δρόμο του – πανοραμικά και κατευθυνόμενα- μέσα από τις ενσωματωμένες Web Cams και τους αισθητήρες του ποδηλάτου.

Έτσι ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να είναι “ συνεπιβάτης “ και συνοδοιπόρος του ποδηλάτη αφού θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει μαζί του, να βλέπει να ακούει και να βιώνει τις ίδιες εμπειρίες μέσα από το διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα (ανθρωποκεντρικά), σε όλους του δικτυακούς τόπους των 1000 και πλέον Οργανισμών, Ινστιτούτων κι Ενώσεων Πολιτών, που θα επισκέπτεται -σταδιακά – μεταφέροντας το σύμφωνο φιλίας συνεργασίας και δικτύωσης.

Προκειμένου να αναπτυχθούν κοινές δράσεις που σχετίζονται με νέες μορφές ανάπτυξης εργασίας και επιχειρηματικότητας, όπως ο θεματικός τουρισμός, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας , η τηλεϊατρική, η διαδραστική εκπαίδευση και ότι άλλο προκύψει μέσα από τον ανοικτό διάλογο .

Στο ταξίδι του ο ποδηλάτης, θα έχει στο πλευρό του πάνω από 100 εξειδικευμένους εθελοντές που ήδη εργάζονται οργανώνουν, συντονίζουν και παρακολουθούν την πορεία του σε φυσικό και ψηφιακό περιβάλλον, από τον χώρο των ΜΜΕ, της Υγείας , της Κοινωνιολογίας, της Τεχνολογίας της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Τουρισμού και της Επικοινωνίας.

Τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας όσο και κατά την διετή διάρκεια του όλου εγχειρήματος, η κατάσταση της υγείας του και γενικότερα η φυσική του κατάσταση θα παρακολουθείτε από ομάδα γιατρών και ειδικά καινοτόμα συστήματα και εφαρμογές τηλεϊατρικής.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Έλπιζα σ” ένα video κι όχι μόνο σε κείμενο, ανοίγοντας τον ποδηλάτη του κόσμου. Κανένας δεν σας είπε πως μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις;

Comments are closed.