Λαθρεμπόριο καυσίμων: εξιχνιάστηκε μεγάλη απάτη – Σύλληψη πρατηριούχων

0
14

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνελήφθησαν χθες το πρωί δύο πρατηριούχοι υγρών καυσίμων στη Δυτική Αττική, ηλικίας 25 και 32 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εμπλέκονται σε σοβαρή υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, στην έκδοση εικονικών τιμολογίων και δελτίων αποστολής, καθώς και στη μη απόδοση ΦΠΑ.

Από τα στοιχεία των αστυνομικών φορολογικών ελέγχων βρέθηκε ότι, για το τρέχον έτος, από το ένα πρατήριο εκδόθηκαν στο άλλο 67 εικονικά τιμολόγια αγοράς και πώλησης υγρών καυσίμων, και αντίστοιχα δελτία αποστολής, συνολικού ποσού 1.190.134 ευρώ.

Τα 67 εικονικά τιμολόγια και δελτία αποστολής αφορούν αντίστοιχου αριθμού μετακινήσεις ποσοτήτων υγρών καυσίμων, 19.500 λίτρων ανά αποστολή και τιμολόγιο, με ΙΧ βυτιοφόρο συνολικής χωρητικότητας 4.940 λίτρων.

Στο πλαίσιο του αστυνομικού φορολογικού ελέγχου και της καταμέτρησης των ποσοτικών στοιχείων για το ίδιο διάστημα το ένα πρατήριο, ιδιοκτησίας του 25χρονου, φέρεται να διέθεσε στην κατανάλωση 1.408.524 λίτρα καυσίμων πέραν από τις κανονικές αγορές του.

Από τις πρώτες εκτιμήσεις για την πλεονάζουσα ποσότητα, το σύνολο των διαφυγόντων δασμών, φόρων κλπ που έχασε το Δημόσιο υπολογίζονται σε παραπάνω από 1.200.000 ευρώ.

Στη δικογραφία εμπλέκεται και μία 62χρονη γυναίκα που φέρεται ως ιδιοκτήτρια του πρατηρίου – προμηθευτή, για το οποίο αφανής ιδιοκτήτης είναι ο 32χρονος συλληφθείς.

Το πρατήριο αυτό, εκτός από εικονικές πωλήσεις καυσίμων στο άλλο, βρέθηκε ότι πούλησε αμόλυβδη βενζίνη συνολικής καθαρής αξίας 408.735 ευρώ στο άλλο, χωρίς να διαθέτει τέτοιου είδους άδεια εμπορίας.

Το ίδιο πρατήριο, από τον έλεγχο των στοιχείων, βρέθηκε ότι κατά την πώληση υγρών καυσίμων ποσότητας περίπου 1.250.000 λίτρων δεν εκδόθηκαν παραστατικά πώλησης αξίας άνω των 1.540.000 ευρώ.

Τέλος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρατήριο αυτό, από τις αρχές του έτους μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη 2011, διέθεσε στην κατανάλωση 81.400 λίτρα καυσίμων πέραν από τις κανονικές αγορές.

Επισημαίνεται ότι, αφορμή για την έναρξη της αστυνομικής φορολογικής έρευνας ήταν ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία για λαθρεμπορία καυσίμων στο ένα από τα δύο πρατήρια.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

econews

Σχόλια