Καύσιμα από υδρογόνο παρήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου Πατρών

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Καύσιμα από υδρογόνο παρήγαγε η ομάδα του τμήματος χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, με επικεφαλής τον καθηγητή Ιωάννη Καλλίτση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Αγγελιοφόρος.

Η πατέντα μετατροπής του υδρογόνου σε ενέργεια χρησιμοποιείται ήδη από το European Space Center για την ενεργειακή αυτονομία των δορυφόρων, και όπως ανέφερε ο κ. Καλλίτσης «με τη νέα αυτή μετατροπή μπορεί κανείς να αξιοποιήσει την ενέργεια που μένει αναξιοποίητη από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες».

Παράλληλα, ο κ. Καλλίτης εξήγησε ότι προς το παρόν οι εφαρμογές μετατροπής ενέργειας είναι περιορισμένες, προσθέτοντας ότι σήμερα κάποιος μπορεί με μια φιάλη φυσικού αερίου να τροφοδοτήσει ενεργειακά ένα τροχόσπιτο, ή ακόμη και ένα σπίτι.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος του εργαστηρίου νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης, επισήμανε ότι τους επόμενους μήνες θα γίνουν σημαντικές ερευνητικές και επιχειρηματικές συναντήσεις προκειμένου να αναπτυχθούν στενότερες επαφές μεταξύ των ερευνητών και του επιχειρηματικού κλάδου.

econews 

Σχόλια