ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ: συνεχίζεται η κατάληψη στο Κέντρο Διακοπών Ρεύματος

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εκτός λειτουργίας έθεσε χθες η ΓΕΝΟΠ το πληροφοριακό σύστημα «Ερμής» της ΔΕΗ, γεγονός που σημαίνει, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ότι δεν είναι δυνατό να εκδοθούν εντολές διακοπής ρεύματος αλλά και δεν μπορούν να γίνουν συναλλαγές με το κοινό στα υποκαταστήματα.

«Μετά την αδιάλλακτη στάση της διοίκησης της ΔΕΗ, να απομονώσει από ένα σύνολο εργασιών της επιχείρησης μόνο την εντολή για αποκοπές ρεύματος -που αυτός και μόνον αυτός ήταν ο στόχος της κατάληψης από τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ- η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ στις 4 το απόγευμα αναγκάστηκε να θύσει εκτός λειτουργίας όλο το σύστημα ΕΡΜΗΣ», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από την άλλη πλευρά, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Στεργιώτης, διευθυντής επικοινωνίας της ΔΕΗ, ανέφερε ότι οι συναλλαγές με τη ΔΕΗ μπορούν να γίνουν με όλους τους παραδοσιακούς τρόπους και μόνο οι συναλλαγές μέσω του Διαδικτύου δεν είναι δυνατές.

Η αντίδραση του ΥΠΕΚΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΥΠΕΚΑ τονίζει ότι «κανείς δε νομιμοποιείται να παίρνει το νόμο στα χέρια του» και ξεκαθαρίζει ότι  η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ πρέπει να σταματήσει να παριστάνει ανεύθυνα τον «Ρομπέν των Δασών» σε μία τόσο σοβαρή συγκυρία για τη χώρα.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το ΥΠΕΚΑ η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ήδη ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα για τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, ώστε να σταματήσει άμεσα η κατάληψη.

econews

Σχόλια