Ειδικό Τέλος Ακινήτων: οι κοινωνικές ομάδες που εξαιρούνται

2
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Οι κοινωνικές ομάδες που εξαιρούνται από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ αποσαφήνιστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Συγκεκριμένα, το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας γλυτώνουν νοικοκυριά που αποδεδειγμένα και ύστερα από έλεγχο αδυνατούν να το καταβάλουν, όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω, ανεξαρτήτως της αιτιολογίας, καθώς και όλοι όσοι τελούν υπό κάθε είδους μηχανική υποστήριξη, δηλώνοντας κάτι τέτοιο αμέσως στη ΔΕΗ.

Για τα άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και που δεν υπάγονται στις παραπάνω κατηγορίες θα γίνει έλεγχος κατά περίπτωση, κατόπιν σχετικού αιτήματος των ενδιαφερομένων να εξαιρεθούν από το “χαράτσι”. Ο έλεγχος θα διενεργείται επιτόπου από τριμελείς επιτροπές που θα συσταθούν αμέσως, ωστόσο δεν διευκρινίζεται ποια θα είναι αυτά τα κριτήρια εξαίρεσης.

Παράλληλα, στην περίπτωση εκείνων που αντιμετωπίζουν δυσκολία καταβολής της δόσης του Ειδικού Τέλους Ακινήτων εξαιτίας μείωσης των αποδοχών τους και που βαρύνται κάθε μήνα με δόση στεγαστικού δανείου, θα γίνει προσπάθεια, σε συνεννόηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, στο διακανονισμό να ληφθεί υπόψη και η υποχρέωση καταβολής του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ.

Έτσι, με διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος θα κινδυνεύουν όσοι δεν πληρώνουν το χαράτσι παρά τη δυνατότητά τους να εκπληρώσουν αυτή τη φορολογική τους υποχρέωση.

Σημειώνεται πως συνεχίζεται η κατάληψη του Κέντρου Διακοπών Ρεύματος από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

econews

2 Σχόλια

  1. Είχα στείλει το γνωστό sms για ευπαθείς ομάδες και απάντησαν ότι δεν δικαιούμαι μειωμένου τέλους ή απαλαγή. Η σύζυγος είναι νεφροπαθείς και το ρεύμα στο όνομα μιου.
    Αφού απάντησαν αρνητικά πήγα και πλήρωσα την 1η δόση.
    Που θα βρω άκρη;

Comments are closed.