Ενέργεια από σκουπίδια και κοπριά σε φυλακές

0
19

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Με καθαρή ενέργεια λειτουργούν οι δέκα κουζίνες στο μαγειρείο των φυλακών  Nsinda, στη Ρουάντα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, οι κουζίνες «τρέφονται» με τα απόβλητα 8.000 τροφίμων, που κρατούνται στις φυλακές για τη συμμετοχή τους στη γενοκτονία του 1994, και κοπριά αγελάδων.

Η Ρουάντα έχει αναπτύξει μονάδες βιοαερίου και στις 14 φυλακές της, στο πλαίσιο της πολιτικής της για προώθηση των ΑΠΕ και μείωση της χρήσης καυσόξυλων και κάρβουνου, που μέχρι στιγμής καλύπτουν το 85% των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σχεδιάζει να φέρει το βιοαέριο στα νοικοκυριά της Ρουάντας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να αυξηθεί η πρόσβαση στην ηλεκτρική ενέργεια, που σήμερα περιορίζεται στο 14%.

«Πριν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το βιοαέριο ξοδεύαμε ένα εκατομμύριο φράγκα για την προμήθεια καυσόξυλων. Τώρα μειώσαμε το ποσό αυτό κατά 85%», δήλωσε ο διευθυντής παραγωγής βιοαερίου στις φυλακές της Ρουάντα, Emmanuel Ndori.

«Ακόμα χρησιμοποιούμε καυσόξυλα για να ικανοποιήσουμε το ¼ των ενεργειακών αναγκών των φυλακών, όμως στο άμεσο μέλλον, με τις κουζίνες που αξιοποιούν βιομάζα, θα σταματήσουμε να τα χρησιμοποιούμε», συμπλήρωσε ο κ. Ndori διευκρινίζοντας ότι το 2013 δεν θα υπάρχει πλέον ανάγκη για καυσόξυλα.

econews

Σχόλια