Θεσσαλονίκη: πρόστιμα 6.000 ευρώ για αφισορύπανση

0
33

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

«Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με την ανεξέλεγκτη αφισορύπανση. Από δω και πέρα δεν θα δείξουμε καμία ανοχή!» Αυτή η δήλωση του Δήμαρχου  Γιάννη Μπουτάρη, που κυριάρχησε στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε για το μείζον αυτό πρόβλημα, προσδίδει το στίγμα της Διοίκησης του Δήμου σε ότι αφορά την προστασία της αισθητικής της πόλης και τη διατήρηση της νομιμότητας.

Μεταξύ των προθέσεων της Δημοτικής Αρχής είναι και η ενεργοποίηση  του Κανονισμού Καθαριότητας, όπου προβλέπονται πρόστιμα ύψους έως και 6.000 ευρώ για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων, αναρτήσεων διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης από φέιγ βολάν, κ.α.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη δεν θα υπάρχει πλέον καμία ανοχή για την παράνομη αφισοκόλληση, ύστερα από ένα 4μηνο διαβουλεύσεων και κήρυξης ενός ιδιότυπου moratorium, που εφαρμόστηκε έως ότου δοθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πρόβλημα.

Ο  Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων Χασδάϊ Καπόν τόνισε ότι πραγματοποιήθηκαν μια σειρά συσκέψεων στο γραφείο του και ύστερα από διεξοδικό διάλογο και με την συναίνεση των φορέων αποφασίστηκαν τα εξής :

-Καθορισμός είκοσι δύο θέσεων σε κοινόχρηστους χώρους από το Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου  να τοποθετηθούν ειδικά διαμορφωμένα διαφημιστικά  πλαίσια. Ήδη έγινε μελέτη από τη Διεύθυνση Μελετών Αρχιτεκτονικών Έργων για τον καθορισμό των θέσεων αυτών σε διάφορα σημεία της πόλης για την τοποθέτηση αφισών και έχουν ήδη  αποσταλεί στην Ε.ΠΑ.Ε. (Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου)προκειμένου να εγκριθούν.

-Δημιουργία Μητρώου με τους φορείς που θα χρησιμοποιούν τα διαφημιστικά πλαίσια προκειμένου να γίνεται σωστή διαχείριση.

-Δυνατότητα  προβολής πολιτικών εκδηλώσεων μέσω TV 100  και του FM100.

Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς επισήμανε  την αναγκαιότητα ενεργοποίησης του Κανονισμού Καθαριότητας, για την επιβολή προστίμων ύψους έως και 6.000 ευρώ για περιπτώσεις αφισοκολλήσεων και γενικότερα ρύπανσης της  πόλης με αναρτήσεις  διαφημιστικών πινακίδων (μπάνερς), ρύπανσης των κάδων καθαριότητας με αφίσες, τοποθέτηση αεροπανό  και  διαφημιστικά ταμπλό καθώς και ρύπανση από φέιγ βολάν.

Επισήμανε  το κόστος που συνεπάγεται η επιπλέον φροντίδα από πλευράς των υπηρεσιών Καθαριότητας της απομάκρυνσης των παράνομων αφισών από κάδους και λοιπά στοιχεία αστικού  εξοπλισμού. Πρόσθεσε ότι στο εξής  οι επόπτες Καθαριότητας θα είναι εξοπλισμένοι με  τριπλότυπα για να κόβουν κλίσεις για αφισορύπανση.

econews

Σχόλια