«Πράσινη» μονάδα αφαλάτωσης χωρίς χημικά για 1η φορά στην αγορά

2
15

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πρωτοποριακή μονάδα αφαλάτωσης, φιλική προς το περιβάλλον, σχεδιάζει η ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας IDE Technologies.

Η νέα μονάδα βασίζεται στην παραδοσιακή τεχνολογία αντίστροφης ώσμωσης υφάλμυρου και θαλασσινού νερού, η καινοτομία της ωστόσο συνίσταται στο ότι δεν κάνει χρήση χημικών, γεγονός που επιτρέπει την παραγωγή πόσιμου νερού σε χαμηλό κόστος και με περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο.

Η «πράσινη» μονάδα αφαλάτωσης, μοναδική στο είδος της, στεγάζεται σε ένα κοντέινερ μήκους 12 μέτρων και μπορεί να παράγει από 500 μέχρι 10.000 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού ημερησίως, ανάλογα με τον τύπο των υδάτων.

Η συγκεκριμένη ποσότητα αρκεί για να τροφοδοτήσει ξενοδοχεία, μικρά χωριά σε απομακρυσμένα σημεία, ή περιοχές που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές με αποτέλεσμα να διακοπεί η υδροδότηση.

«Φέρνουμε στην αγορά μια νέα μονάδα αφαλάτωσης που για να λειτουργήσει δεν χρειάζεται χημικά. Είναι απόλυτα πράσινη και περιβαλλοντικά φιλική», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της IDE Technologies, Fredi Lokiec.

econews

2 Σχόλια

  1. Εφαρμογή με πολλαπλά πλεονεκτήματα για τους μεγάλους καταναλωτές νερού όπως ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και με εφαρμογή σε συνεργατικές δομές μικρότερων τουριστικών μονάδων

  2. Δεν είναι πρωτοποριακή γιατί στην Ελλάδα το πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει δημιουργήσει πλωτή μονάδα αφαλάτωσης χωρίς χημικά και με ενεργειακή αυτονομία απο Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Δείτε εδώ:

    http://technologein.pathfinder.gr/desalination/

Comments are closed.