Καύση απορριμμάτων προτείνουν οι ιδιώτες για την Αττική

0
48

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η καύση των σκουπιδιών συγκαταλέγεται στις προτάσεις των εταιρειών για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ανάδειξης επενδυτή που θα αναλάβει την ολοκληρωμένη επεξεργασία και διαχείριση 1.350.000 τόνων απορριμμάτων του λεκανοπεδίου και για την επόμενη διετία σχεδιάζονται τέσσερα νέα εργοστάσια.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το ΥΠΕΚΑ δέχεται να συμμετέχουν σε διεθνή διαγωνισμό οι δοκιμασμένες τεχνολογίες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και έχουν χαμηλό κόστος.

Σε ό,τι αφορά όμως την καύση σκουπιδιών, μερίδα επιστημόνων εκφράζει φόβους για επιβάρυνση του αέρα, του εδάφους και του νερού με επικίνδυνες χημικές ουσίες, ενώ αντιδρούν έντονα και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι σήμερα ιδιώτες εκμεταλλεύονται τον αποτεφρωτήρα νοσοκομειακών αποβλήτων στον παλιό ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων ενώ υπάρχει σύμπραξη του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή και λειτουργία του ΧΥΤΑ Δυτικής Μακεδονίας.

econews

Σχόλια