Διαχείριση απορριμμάτων: «στον αέρα» ο 2ος ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής

0
18

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Υπέρογκα ποσά για απαλλοτριώσεις εκτάσεων, που προορίζονταν για την κατασκευή της Α” φάσης, του 2ου ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, του Δήμου Φυλής,  καλείται να πληρώσει το Δημόσιο, με αποτέλεσμα το έργο να κινδυνεύει να μην ολοκληρωθεί και τα ποσά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χαθούν.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής, αυτό συμβαίνει γιατί το δημόσιο δεν κατοχύρωσε την τιμή της απαλλοτρίωσης.

Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες εκτάσεων στην περιοχή κατασκευής του ΧΥΤΑ διεκδικούν πρόσθετη αποζημίωση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Δημόσιο καλείται, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, να καταβάλλει αποζημίωση ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ για την απαλλοτρίωση 18 στρεμμάτων, που αποτελούν ένα μικρό τμήμα των εκτάσεων που πρέπει να απαλλοτριωθούν.

Σημειώνεται τέλος ότι η μη καταβολή, μέχρι την περασμένη Τρίτη 15 Νοεμβρίου, της αποζημίωσης, έχει ως συνέπεια την αυτοδίκαιη άρση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, ως προς τα 18 στρέμματα.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Σγουρός, έχει ήδη ενημερώσει προφορικά και με επιστολές τους Υπουργούς Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Τάσο Γιαννίτση, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελο Βενιζέλο, επισημαίνοντας το επείγον του θέματος.

econews

Σχόλια