ΙΕΝΕ: συνέδριο για την ενέργεια 22 και 23/11

0
2

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Βήμα ουσιαστικού διαλόγου για όλα τα θέματα της ενεργειακής αγοράς, σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θα αποτελέσει το 16ο Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας, που διοργανώνει και φέτος το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), με αντικείμενο την «Ενέργεια και Ανάπτυξη 2011», στο ξενοδοχείο Ledra Marriot, στις 22 και 23 Νοεμβρίου.

Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το συνέδριο είναι η συμμετοχή τριών μελών της κυβέρνησης, αξιωματούχου της κυπριακής κυβέρνησης, καθώς και κορυφαίων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Διεθνών Οργανισμών και της εγχώριας ενεργειακής αγοράς.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 9.30 π.μ. της Τρίτης, 22 Νοεμβρίου, με την ομιλία του κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ομιλητής στο επίσημο γεύμα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα είναι ο καθηγητής και νυν υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης.

Κατά την πρώτη ημέρα του συνεδρίου τα θέματα που θα συζητηθούν είναι, η νέα οικονομική πραγματικότητα και η ενεργειακή αγορά στην Ελλάδα, η χρηματοδότηση των ενεργειακών επενδύσεων, το φυσικό αέριο και οι επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς και η οργάνωση και λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου θα ανοίξει με την παρέμβαση του κ. Μανιάτη, ενώ στα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους συμπεριλαμβάνονται, η περιφερειακή διάσταση της ενεργειακής αγοράς, οι εξελίξεις στη διεθνή ενεργειακή σκηνή, οι ΑΠΕ και η ενεργειακή αποδοτικότητα.

ΙΕΝΕ

Σχόλια