Κτηματολόγιο: μέχρι 28 Νοεμβρίου οι ενστάσεις

0
133

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Λήγει στις 28 Νοεμβρίου 2011 η προθεσμία υποβολής αίτησης διόρθωσης/ ένστασης για τους κατοίκους εσωτερικού σε οκτώ περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής, η οποία ξεκίνησε στις 26 Σεπτεμβρίου 2011. Πρόκειται για τις περιοχές Άνοιξη, Δροσιά, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία, Νέα Πεντέλη, Πεντέλη και Παλλήνη.

Η αντίστοιχη προθεσμία για τους κατοίκους εξωτερικού είναι έως τις 26 Ιανουαρίου 2012.

Το πιο κρίσιμο σημείο της διαδικασίας είναι ο προσεκτικός έλεγχος των εγγράφων που έχουν παραλάβει ταχυδρομικά οι δικαιούχοι που έχουν υποβάλει Δήλωση ιδιοκτησίας.

Ο φάκελος περιλαμβάνει απόσπασμα του Κτηματολογικού πίνακα και του κτηματολογικού διαγράμματος για το ακίνητο που τους αφορά.

Εφόσον συμφωνούν με τα στοιχεία αυτά δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Στην περίπτωση που δεν συμφωνούν με κάποιο από τα καταγεγραμμένα στοιχεία θα πρέπει να  υποβάλουν αίτηση διόρθωσης ή ένσταση στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.

Συγκεκριμένα, κάθε δικαιούχος πρέπει να ελέγξει :

– Τα στοιχεία του προσώπου

– Τα στοιχεία του ακινήτου και των δικαιωμάτων που δηλώθηκαν

– Τους πιθανούς συνδικαιούχους

– Τη θέση του ακινήτου και του σχήματος με βάση το απόσπασμα του χάρτη

– Τα στοιχεία ομόρων ή/και τις συντεταγμένες, ειδικά όπου δεν υπάρχουν υλοποιημένα όρια, μάντρες, κτίρια κλπ.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι που για οποιοδήποτε λόγο δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα Δήλωση έχουν μία ακόμη ευκαιρία να καταγράψουν το δικαίωμά τους.

Μετά την ολοκλήρωση της Ανάρτησης, που περιλαμβάνει την υποβολή και εξέταση αιτήσεων διόρθωσης και ενστάσεων και την αντίστοιχη διόρθωση στους κτηματολογικούς πίνακες, τα προσωρινά κτηματολογικά στοιχεία οριστικοποιούνται, ολοκληρώνεται η διαδικασία κτηματογράφησης και ξεκινά να λειτουργεί το Εθνικό Κτηματολόγιο στη συγκεκριμένη περιοχή στη θέση του Υποθηκοφυλακείου.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες της ανάρτησης μπορείτε να βρείτε στο www.ktimatologio.gr και στα αρμόδια Γραφεία Κτηματογράφησης:

–  Άνοιξη Δροσιά: Σωκράτους 1 & Πίνδου, 145 65  Αγ. Στέφανος   τηλ. 210-8141447

–  Εκάλη – Κηφισιά – Νέα Ερυθραία: Χαριλάου Τρικούπη 197 & Σειρήνων 31, 145 64  Κηφισιά, τηλ. 210-8015526

–   Νέα Πεντέλη – Πεντέλη: Αγ. Τρύφωνος 1, Κοινοτικές εγκαταστάσεις πλατείας Αγ. Τριάδας, 152 36 Πεντέλη, τηλ. 210-6095797

–   Παλλήνη : Φειδιππίδου 33, 153 51 Παλλήνη, τηλ. 210-6666131

Ωράριο λειτουργίας Γραφείων Κτηματογράφησης: Δευτέρα – Παρασκευή από τις 8:30 έως και τις 15:30 και επιπλέον την Τετάρτη από τις 17:00 έως και τις 20:00.

econews

Σχόλια