Ειδικό Τέλος Ακινήτων: «βροχή» τα εξώδικα

0
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εκφράζοντας την απόλυτη συμπαράστασή του προς τους δημότες και κατοίκους του, ο Δήμος Μαραθώνος απέστειλε Εξώδικη Διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ καλώντας την Εταιρία να απόσχει από κάθε «αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική ενέργεια διακοπής της ηλεκτροδότησης, ιδιαίτερα των ιδιοκτητών και χρηστών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλλουν το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, μέχρι και την οριστική και τελεσίδικη απόφαση των Ανωτάτων Δικαστηρίων για τη συνταγματικότητα των διατάξεων του ν. 4021/2011».

Στην Εξώδικη Διαμαρτυρία του ο Δήμος Μαραθώνος αναφέρει ρητά ότι πρόκειται να συμπαρασταθεί με κάθε νόμιμο μέσο σε δημότες και κατοίκους του ευπαθών ομάδων που θα υποστούν την αντισυμβατική, αυθαίρετη και καταχρηστική συμπεριφορά της ΔΕΗ.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον Δήμο Μαραθώνα, κι άλλοι Δήμοι έχουν στείλει εξώδικο στο ΔΕΗ, ενώ οι πολίτες αντιδρούν στο Ειδικό Τέλος Ακινήτων με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και προσφυγές στα δικαστήρια.

Διέκοψαν το ρεύμα στο υπ. Υγείας

Το ρεύμα στο υπουργείο Υγείας έκοψε σήμερα το πρωί η ΓΕΝΟΠ, αντιδρώντας στην επιβολή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Νίκο Φωτόπουλο, η διαμαρτυρία αφορά στο «απαράδεκτο γεγονός» το ελληνικό Δημόσιο να χρωστά 141 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ και την ίδια ώρα «να δίνει εντολή να κοπεί το ρεύμα στον φτωχό, τον άνεργο και τον μικροσυνταξιούχο».

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, παραδέχτηκε πως η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ είναι δικαιολογημένη, καθώς όταν ζητείται από τους «μικρούς» να πληρώσουν, θα πρέπει να είναι σωστοί στις πληρωμές τους και οι μεγάλοι καταναλωτές.

«Καταλαβαίνω την κίνηση της ΓΕΝΟΠ. Όπως είμαστε αυστηροί με τον φτωχό, έτσι και εμείς, το δημόσιο πρέπει να είμαστε εντάξει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, οι οφειλές του υπουργείου Υγείας στη ΔΕΗ ανέρχονται σε 3,8 εκατ. ευρώ.

econews

Σχόλια