Ειδικό Τέλος ΑΠΕ: αύξηση από Δεκέμβριο εξετάζει το ΥΠΕΚΑ

1
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αγώνα για την εξεύρεση εσόδων διεξάγει το ΥΠΕΚΑ ώστε να καλύψει το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ και να μην χρειαστεί να αυξήσει το ειδικό τέλος ΑΠΕ, αν και η ΡΑΕ έχει ήδη ετοιμάσει μια πρόταση για την αναπροσαρμογή του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του energypress.gr, το υπουργείο Περιβάλλοντος καταβάλλει προσπάθεια να καταλήξει, ακόμα και μέσα στην εβδομάδα, στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μειωθεί το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ και στα οποία περιλαμβάνονται η ενεργοποίηση του τέλους ΕΡΤ και οι δημοπρασίες επιπλέον αδιάθετων δικαιωμάτων ρύπων.

Ωστόσο, αν αυτό δεν καταστεί εφικτό σε εύλογο χρονικό διάστημα θα επιλεγεί η λύση της αύξησης τέλους ΑΠΕ.

Η αύξηση του  τέλους ΑΠΕ, που ίσως ισχύσει από τον Δεκέμβριο, αναμένεται να είναι της τάξης του 50%, δηλαδή από τα 2 στα 3 ευρώ η μεγαβατώρα.

Υπάρχει επίσης πιθανότητα περαιτέρω αύξησης, αλλά όχι μέσα στο 2011.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αφού ο ήλιος και ο αέρας είναι «τσάμπα» όπως μας προπαγανδίσατε εσείς τα ΜΜΕ, και ειδικά ο ΣΚΑΙ, γιατί πληρώνουμε τα χαράτσια των ΑΠΕ;

    Δεν αφήνετε την πλάκα, να σοβαρευτείτε λίγο; Αρχίστε λέγοντας την αλήθεια, ότι η ενέργεια από ΑΠΕ είναι ασύγκριτα πιο ακριβή από συμβατικά μέσα. Και μετά αφήστε μας να διαλέξουμε, δεν χρειαζόμαστε κανέναν οικοκολαούζο.

    Νικ

Comments are closed.