Το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας υποδέχεται το ευρύ κοινό

1
10

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Τις πόρτες του στο ευρύ κοινό, σε πρώτη φάση πιλοτικά ως τις 12 Δεκεμβρίου, ανοίγει το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το μουσείο στεγάζεται στο κτήριο του Τμήματος Γεωλογίας στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, συγκεντρώνει χιλιάδες απολιθώματα φυτών, ασπόνδυλων και σπονδυλωτών ζώων.

Όπως αναφέρουν “Τα Νέα” μεταξύ των εκθεμάτων βρίσκονται ο νάνος ελέφαντας της Τήλου, ο νάνος ιπποπόταμος της Κρήτης και της Κύπρου, μαστόδοντα και τεράστια προϊστορικά ερπετά.

Το μουσείο ιδρύθηκε το 1906 και στεγαζόταν αρχικά στο ισόγειο ενός μικρού κτηρίου στη γωνία των οδών Ακαδημίας και Σίνα, στο κέντρο της Αθήνας. Μεταφέρθηκε στην πανεπιστημιούπολη το 1981 και το 2002 αναδιοργανώθηκε ώστε να δώσει έμφαση στη χλωρίδα και πανίδα της Ελλάδας τα τελευταία 30 εκατομμύρια χρόνια.
Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση

Μέχρι σήμερα, οι δραστηριότητες του μουσείου περιορίζονταν κυρίως στην επιστημονική έρευνα, και οι επισκέψεις του κοινού -συνήθως ομαδικές επισκέψεις σχολείων- απαιτούσαν ραντεβού.

Μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Παλαιοντολογίας και Γεωλογίας θα είναι ανοιχτό τις Κυριακές από τις 10.00 έως τις 13.00, με γενική είσοδο 2 ευρώ.

Η είσοδος στο μουσείο θα γίνεται από την κεντρική πύλη της Πανεπιστημιούπολης επί της λεωφόρου Ούλωφ Πάλμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.