Ειδικό Τέλος Ακινήτων: ανεξόφλητοι οι μισοί λογαριασμοί της ΔΕΗ

2
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ανεξόφλητοι παραμένουν σύμφωνα με tanea.gr οι μισοί λογαριασμοί που έχει αποστείλει η ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων, αν και έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής τους.

Ειδικότερα, λίγες ημέρες πριν τις 18 Νοεμβρίου οπότε και λήγει το σαρανταήμερο από την έκδοση των πρώτων λογαριασμών και ξεκινούν οι διακοπές ρεύματος, τα στοιχεία της ΔΕΗ δείχνουν ότι το 54% δεν έχει εισπραχθεί.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πρόκειται για τους πρώτους 251.000 λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων που εξέδωσε η ΔΕΗ στις 10-11 Οκτωβρίου, που αντιστοιχούν σε εισπρακτέο τέλος ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών, μέχρι την Πέμπτη η ΔΕΗ είχε εισπράξει 23 εκατ. ευρώ, παρέμεναν δηλαδή ανεξόφλητα άλλα 27 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, ομάδες περιφρούρησης στις γειτονιές «ώστε να μην κοπεί το ρεύμα σε φτωχούς και ανέργους», συγκροτεί η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΕΝΟΠ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τον «βάρβαρο και αντικοινωνικό νόμο» και καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην δώσει εντολή διακοπής ρεύματος σε φτωχούς και ανέργους.

«Τον βάρβαρο και αντικοινωνικό αυτό νόμο που χρησιμοποιεί το αγαθό ηλεκτρισμού ως μοχλό εκβιασμού θα τον ακυρώσουμε στην πράξη», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

econews

2 Σχόλια

  1. ουτε το ρευμα δεν μπορουμε να πληρωσουμε ,το χαρατσι θα δωσουμε ; πρεπει να απευθυνομαστε στον δημο μας ωστε να συμμετεχει οπως και τοσοι αλλοι δημοι στο «δεν πληρωνω».

  2. τιποτα καλυτερο απο τουσ καλουσ νομουσ μιασ πολιτειασ καθωσ τοτε πλουσιοι και φτωχοι ειναι ισοι και σε περιπτωση που ο φτωχοσ εχει δικιο δεν το χανει καθωσ νικα τον πλουσιο. ΠΛΑΤΩΝ

Comments are closed.