Ειδικό Τέλος Ακινήτων: «φουντώνει» το κίνημα ενάντια στο χαράτσι

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εντείνονται οι αντιδράσεις δήμων, φορέων και οργανώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας για το ειδικό τέλος ακινήτων που ανέλαβε να εισπράξει η ΔΕΗ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκίδας προγραμμάτισε σήμερα συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ, προκειμένου να επιδώσει εξώδικη διαμαρτυρία.

Παράλληλα, η Ομάδα πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια, που μέσα σε δυο ημέρες συγκέντρωσε πάνω από 800 υπογραφές, οργάνωσε μαζική συγκέντρωση στη ΔΕΗ και κατάληψη του κτηρίου.

Ενάντια στο χαράτσι τάσσεται και ο Δήμος Μεσολογγίου, που δηλώνει ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου κανένα σπίτι μη μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, διαμαρτυρία πραγματοποίησαν χθες στα γραφεία της ΔΕΗ και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, καλώντας τους πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο κτήριο να αρνηθούν να πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι την Πέμπτη ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης, κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τη ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι δε νομιμοποιείται να εισπράττει το ειδικό τέλος ακινήτων, ούτε να προχωρά σε διακοπή ρεύματος για τους δημότες που προσφέρονται να πληρώσουν μόνο τον λογαριασμό της κατανάλωσης του ρεύματος.

econews

Σχόλια