Φωτοβολταϊκό: πλαίσια της ExelGroup στο πάρκο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στον Αθερινόλακκο

0
9

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Φωτοβολταϊκά πλαίσια και συστήματα στήριξης της ελληνικής εταιρείας ExelGroup χρησιμοποιήθηκαν στους τέσσερις από τους έξι φωτοβολταϊκούς σταθμούς, ισχύος 80kW ο καθένας, που τέθηκαν σε λειτουργία από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες στον Αθερινόλακκο Κρήτης.

Τα προϊόντα ExelGroup που χρησιμοποιήθηκαν στους 4 φ/β σταθμούς είναι πολυκρυσταλλικά πλαίσια ισχύος 230 kWp της σειράς ESP Series60 και συστήματα στήριξης επί εδάφους Exel G2.

Οι έξι φωτοβολταϊκοί σταθμοί Αθερινόλακκου κατασκευάζονται από τη σύμπραξη εταιρειών «Κρητική Ενεργειακή Α.Ε. – Solarise A.E.» η οποία μειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό που διεξήχθη.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται η παραγωγή 800.000 kWh, παρέχοντας πράσινη ενέργεια σε περίπου 150 νοικοκυριά και εξοικονομώντας περί τους 800.000tn CO2.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της ExelGroup κ. Σταύρος Τριανταφύλλου: «Είναι πολύ σημαντικό και ενθαρρυντικό ότι σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία υλοποιούνται τέτοια έργα με τις συνεργασίες ελληνικών εταιρειών. Μέσα από τέτοιου είδους συμπράξεις μπορεί ο κλάδος των φωτοβολταϊκών να γνωρίσει ανάπτυξη και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας».

Σχόλια