Στη φυλακή γιατί πλημμύρισε την Αγγλία με 1 εκατ. λάστιχα

0
37

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε 15 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ένας άνδρας από την Αγγλία επειδή απέρριψε παράνομα πάνω από ένα εκατομμύριο λάστιχα αυτοκινήτων σε διάφορες τοποθεσίες.

Ο λόγος για τον κ. Carl David Steele, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσα σε ένα χρόνο απέρριψε λάστιχα σε διάφορα σημεία στις κομητείες Essex, Norfolk, Yorkshire, Worcestershire και Lincolnshire.

Πρόκειται για ρεκόρ παράνομης εναπόθεσης ελαστικών από ένα και μόνο άτομο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, οι επιθεωρητές περιβάλλοντος αρχικά εντόπισαν 3.000 λάστιχα στο Lincolnshire, όμως οργώνοντας την περιοχή βρήκαν συνολικά 400.000 λάστιχα, τα οποία ο δράστης είχε πετάξει παράνομα από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο του 2011.

Οι επιθεωρητές περιβάλλοντος διεξήγαγαν έρευνες σε άλλες τέσσερις περιοχές, όπου εντόπισαν 800.000 λάστιχα.

Αυτή η υπόθεση είναι σαφώς σοβαρότερη από την τελευταία μεγάλη καταδίκη για παράνομη απόρριψη ελαστικών αυτοκινήτου, το 2009.

Τότε τρείς άνθρωποι είχαν απορρίψει παράνομα 175.000 λάστιχα και 290 τόνους σύρμα σε περιοχές της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Το κόστος απορρύπανσης που κλήθηκαν να πληρώσουν οι δράστες σε εκείνη την περίπτωση ήταν 122.000 λίρες Αγγλίας, γεγονός που σημαίνει ότι τώρα το πρόστιμο ενδέχεται να ξεπερνά τις 500.000  λίρες Αγγλίας.

econews

Σχόλια