Κυβέρνηση συνεργασίας – Ανακοινώνουν τον πρωθυπουργό

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Σε ιστορική συμφωνία για τα ελληνικά πολιτικά δεδομένα κατέληξαν το βράδυ της Κυριακής ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντ. Σαμαράς, σε συνάντηση που είχαν υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης από την προεδρία της Δημοκρατίας, θα συγκροτηθεί νέα κυβέρνηση με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επικοινωνήσουν εκ νέου το πρωί της Δευτέρας νέα επικοινωνία, προκειμένου να ανακοινώσουν το όνομα του νέου πρωθυπουργού και των μελών της νέας κυβέρνησης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο αρχηγοί συμφώνησαν ο νέος πρωθυπουργός να είναι ο Λουκάς Παπαδήμος, πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ωστόσο το όνομα του νέου πρωθυπουργού αναμένεται να ανακοινωθεί με τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τις πρόωρες εκλογές το πιθανότερο είναι πως θα διεξαχθούν στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, ωστόσο η ακριβής ημερομηνία δεν έχει «κλειδώσει».

Επισημαίνεται ότι σήμερα είχε προγραμματιστεί σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών, υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια, ωστόσο ακυρώθηκε μετά την άρνηση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετάσχουν.

Φώτο Β. Φ.

econews

Σχόλια