Κύπρος: Στο τελικό στάδιο οι γεωτρήσεις

0
2

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Στο τελευταίο στάδιο της γεώτρησης μπήκε η πλατφόρμα «Όμηρος» της Noble Energy με το γεωτρύπανο να πλησιάζει τα 3.500 μέτρα κάτω από το βυθό.

Παράλληλα, μετά τη σταθεροποίηση και των τελευταίων εκατοντάδων μέτρων της γεώτρησης έχουν ξεκινήσει νέες διαδικασίες μετρήσεων, με ηχοβολήσεις και ραδιοβολήσεις μέσα από το φρεάτιο.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα tanea.gr,  η ολοκλήρωση της γεώτρησης και των δοκιμών, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, απαιτεί ακόμα 11 περίπου μέρες εργασίας.

Εν τω μεταξύ, μετά την πραγματοποίηση της επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ, η Κυπριακή κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει με γοργούς ρυθμούς την αίτηση της ισραηλινής Delek, για απόκτηση ποσοστού 30% των δικαιωμάτων της Νoble Εnergy στο «Αφροδίτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της ισραηλινής εταιρείας που συνόδευσε την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου,  φέρεται να φεύγει ικανοποιημένος αυτή τη φορά από την Κύπρο, καθώς πλέον έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες εξέτασης του αιτήματος της Delek από το κυπριακό υπουργικό συμβούλιο.

econews

Σχόλια