Ψάρι με λαχανικά και σάλτσα μανταρίνι (video)

2
27

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Δείτε στο video πώς φτιάχνεται εντυπωσιακό gourmet ψάρι εύκολα και γρήγορα!

Υλικά
2 φιλέτα γλώσσας ή πέρκας
1 κολοκυθάκι κομμένο σε chips
1 καρότο chips
1 κρεμμύδι φρέσκο κομμένο σε chips
1 κόκκινη πιπεριά κομμένο σε chips
1 κλαρί σέλινο
1 σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Λίγο λευκό κρασί
1 κουταλιά βούτυρο
1 μανταρίνι στιμμένο
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1.Γεμιστό ψάρι με λαχανικά: Παίρνουμε το φιλέτο και το χαράζουμε διαγώνια και βάζουμε στο κάθε ένα chips από πιπεριά, κολοκυθάκι και πιπεριά καθώς και λίγο σέλινο. Τυλίγουμε σε ρολά μαζί με τα λαχανικά και τα καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

2.Στην συνέχεια τα τυλίγουμε και με μεμβράνη για να τα κάνουμε poche. Σε μία μικρή κατσαρόλα να βράσουμε νερό και βάζουμε τα γεμιστά φιλέτα ψαριού να βράσουν για 5 -6 λεπτά.

3.Αφού βράσουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφαιρούμε την μεμβράνη. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και μόλις κάψει σοτάρουμε την σκελίδα σκόρδο .Βάζουμε αλάτι και πιπέρι , βγάζουμε το σκόρδο και ρίχνουμε τα γεμιστά ψαράκια μας στο τηγάνι.

4.Τα αφήνουμε για λίγο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα και τα βγάζουμε. Τέλος , γαρνίρουμε με ρύζι και τα σερβίρουμε.

5.Σάλτσα μανταρίνι: Στο τηγάνι που βγάλαμε τα φιλέτα ψαριού χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε λίγο βούτυρο , το λευκό κρασί και το χυμό από το μανταρίνι.

Συντελεστές
Αναστάσιος Ρεμεντζάς
Diytv.gr Productions

Πηγή DIYTV

2 Σχόλια

  1. Απλά έναν αστερίσκο, ότι τόσο η πέρακα όσο και η γλώσσα είναι ψάρια δυστυχώς υπεραλιευμένα στις ελληνικές θάλασσες. Συνεπώς, καλό θα ήταν η συνταγές, όσο θεσπέσιες και να είναι, να εστιάζουν σε είδη που δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχες πιέσεις.. Ευχαριστώ!

Comments are closed.