Υφαλμύρωση από τις παράνομες γεωτρήσεις στο Αγγελοχώρι

0
31

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πληθώρα παράνομων γεωτρήσεων στην περιοχή Αγγελοχωρίου της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτει πανεπιστημιακή μελέτη που παρουσιάζεται σήμερα σε ημερίδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, ο καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Βούλγαρης, επισημαίνει ότι εξαιτίας της υπεράντλησης των νερών από τους υδροφορείς, παρατηρείται διείσδυση της θάλασσας στην παράκτια έκταση και τα νερά είναι πλέον είναι ακατάλληλα για πόση.

Όπως καταγγέλλουν οι ειδικοί, αυτό συμβαίνει γιατί επιτήδειοι εκδίδουν άδειες γεώτρησης για γεωθερμία και τις μετατρέπουν σε αρδευτικές, με την ανοχή της Διεύθυνσης Υδάτων.

Στο μεταξύ, άλλη μελέτη, για την οικολογική ποιότητα των νερών στην παράκτια ζώνη της Αλεξανδρούπολης, με βάση το φυτοπλαγκτόν, έδειξε ότι το Δέλτα του Έβρου αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην περιοχή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τέσσερις δειγματοληψίες νερού από το επιφανειακό στρώμα σε πέντε σημεία της παράκτιας ζώνης, παρουσίασαν αυξημένες τιμές κοντά στην εκβολική περιοχή του Δέλτα.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες, που υποβαθμίζουν το οικοσύστημα της περιοχής.

econews

Σχόλια