Δύο εβδομάδες φυλάκιση στους ποδηλάτες του πεζοδρομίου

0
40

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μετά την απουσία ποδηλατόδρομων, την επιθετική οδήγηση, την ανεξέλεγκτη στάθμευση των οχημάτων και τις λανθασμένα τοποθετημένες σχάρες ομβρίων υδάτων οι ποδηλάτες στις πόλεις της Κύπρου έχουν να αντιμετωπίσουν και ένα επιπλέον πρόβλημα: την πρόταση νόμου που τους απειλεί με ποινή φυλάκισης δύο εβδομάδων και πρόστιμο 500 Ευρώ,  εάν συλληφθούν να οδηγούν σε πεζοδρόμιο.

Στην περιβαλλοντική ιστοσελίδα της Μέσης Ανατολής Green Prophet (Πράσινος Προφήτης) αναφέρεται πως ο εν λόγω νόμος θα μπορούσε να καταργήσει την ποδηλασία στην Κύπρο.

Ο Κύπριος Επίτροπος Περιβάλλοντος Χαράλαμπος Θεοπέμπτου κάλεσε τους νομοθέτες να επιδείξουν ελαστικότητα και να επαναφέρουν το νόμο όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές για όσους μετακινούνται με ποδήλατο.

Ποδηλάτες δήλωσαν στην ιστοσελίδα Cyprus Mail που ήγειρε το ζήτημα ότι “τρομοκρατούνται από τους οδηγούς αυτοκινήτων που κινούνται σε πολύ κοντινή απόσταση”, ενώ δεν λείπουν και τα ατυχήματα.

“Αντί να κατηγορούν τους ποδηλάτες που οδηγούν στο πεζοδρόμιο, οι Αρχές οφείλουν να δημιουργήσουν ποδηλατόδρομους και να προωθήσουν μια οδηγική κουλτούρα που θα σέβεται τα ποδήλατα”, λέει γνωστός Κύπριος blogger.

econews

Σχόλια