Η οικονομική κρίση “χτυπάει” τα κατοικίδια

1
86

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Μαζί με τα εκατομμύρια νοικοκυριά που ζουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη υποφέρουν και τα κατοικίδια ζώα.

Τα κέντρα υποδοχής και φροντίδας κατοικίδιων στη Βρετανία έχουν “φρακάρει” από τα κατοικίδια που παρατάνε οι πρώην ιδιοκτήτες τους εξαιτίας τους κόστους συντήρησής τους.

Φιλοζωικές οργανώσεις στη Βρετανία αναφέρουν πως έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι περιπτώσεις εγκατάλειψης ζώων. Οι ιδιοκτήτες τα εγκαταλείπουν σε κτηνιατρεία, εγκαταλελειμμένα σπίτια ακόμα και στο δρόμο.

Ο οργάνωση The Dogs Trust αναφέρει πως ο αριθμός των αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων σκύλων έχει ανέλθει σε ιστορικό υψηλό το 2011 και ότι οι Αρχές μαζεύουν 20 σκυλιά κάθε μέρα σε όλη τη χώρα.

Πέραν αυτού, η φιλοζωική οργάνωση καταγράφει αύξηση 56% στον αριθμό των ιδιοκτητών σκύλων που παρατάνε τα ζώα τους εξαιτίας έλλειψης στέγης, ενώ η οργάνωση Blue Cross υποστηρίζει πως φιλοξένησε 50% περισσότερα αδέσποτα ζώα σε σύγκριση με πέρυσι.

Καταγράφονται περιστατικά όπου ιδιοκτήτες παρατάνε με το ζόρι τα κατοικίδιά τους σε καταφύγια ζώων και όπου οικογένειες που αναγκάζονται να μείνουν στο νοίκι επειδή δεν μπορούν να αποπληρώσουν το στεγαστικό τους αναγκάζονται να τα εγκαταλείψουν.

Αντίστοιχα έχει μειωθεί και ο αριθμός των ανθρώπων που προθυμοποιούνται να υιοθετήσουν αδέσποτα ζώα, αφού δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που αυτό συνεπάγεται.

Η κρίση έχει πλήξει κάθε είδους κατοικίδια από σκυλιά και γατιά έως χαμαιλέοντες, πύθωνες και άλογα.

Η Redwings, το μεγαλύτερο ιπποτροφείο στη Μεγάλη Βρετανία, αναφέρει πως το αριθμός αδέσποτων και εγκαταλελειμμένων αλόγων εκτοξεύθηκε από 160 το 2009 σε 241 το 2010.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης όπου οι φιλόζωοι «κτηνοτρόφοι» κάνουν έξωση στα σκυλιά τους μετατρέποντας τα σε ζώα της πόλης ελεύθερης βοσκής.
    Καλύτερα πάντως να τα δίνουν στους Κινέζους μετανάστες όπου τουλάχιστον θα γίνουν τροφή.

Comments are closed.