Φωτοβολταϊκά αγροτών: δύο μήνες παράταση

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Κατά 2 μήνες παρατείνεται η προθεσμία συμβάσεων σύνδεσης των φωτοβολταϊκών σταθμών των επαγγελματιών αγροτών, έπειτα από σχετική παρέμβαση της ΠΑΣΕΓΕΣ με έγγραφό της προς τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος και ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Τζανέτου Καραμίχα.

Στην επιστολή του προς τον Γιάννη Μανιάτη, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ επισημαίνει ότι λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα χρηματοδοτικά ιδρύματα της χώρας στην έκδοση εγγυητικών επιστολών και την έγκριση δανειακών συμβάσεων, κρίνεται επιβεβλημένη η χρονική παράταση, κατά έξι μήνες τουλάχιστον, της ισχύος των όρων σύνδεσης για φωτοβολταϊκούς σταθμούς επαγγελματιών αγροτών, που έχουν ήδη εκδοθεί, ή πρόκειται να εκδοθούν.

«Η αδυναμία, για αντικειμενικούς και ανεξάρτητους της θέλησής τους λόγους, πολλών επαγγελματικών αγροτών να προσκομίσουν εμπρόθεσμα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και στοιχεία (εγγυητική επιστολή, καταβολή δαπανών σύνδεσης κ.λ.π.) για την υπογραφή των συμβάσεων σύνδεσης των Φ/Β σταθμών τους με τη ΔΕΗ, αλλά και η καθυστέρηση ανταπόκρισης των πιστωτικών ιδρυμάτων σε σχετικά αιτήματα δανειοδότησης, καθιστούν τη σημαντική για τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας προσπάθεια εγκατάστασης αγροτικών φωτοβολταϊκών ιδιαίτερα επισφαλή, με κίνδυνο ακύρωσής της στην πράξη», επισημαίνεται στην επιστολή.

«Θεωρούμε απόλυτα αναγκαία την άμεση παρέμβασή σας για τη διευθέτηση του σημαντικού αυτού ζητήματος», καταλήγει ο κ. Καραμίχας.

econews

Σχόλια