Ο Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ κατά Παπανδρέου για το δημοψήφισμα

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο στόχαστρο του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ενέργειας βρέθηκε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εξαιτίας της απόφασής του να προαναγγείλει αναπάντεχα δημοψήφισμα, που πιθανότατα θα κρίνει την παραμονή της χώρας μας στη ζώνη του Ευρώ.

Ο Γκύντερ Έττινγκερ δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt πως η κίνηση Παπανδρέου “θέτει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την ευρωζώνη”.

«Οι συνέπειες μιας ανεπιθύμητης -για τους Ευρωπαίους- απόφασης του ελληνικού λαού, που θα οδηγούσε σε απόρριψη της νέας δανειακής συμφωνίας και σε έξοδο από την ευρωζώνη θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες και θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου και στην Ιρλανδία, που έχουν μειωμένη πιστοληπτική ικανότητα», είπε ο Έττινγκερ.

Υπογράμμισε δε, πως “παραμένει σημαντικός στόχος η διατήρηση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη”.

Κάλεσε δε τον ¨Ελληνα πρωθυπουργό να συντονίσει τις κινήσεις του με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους εταίρους: “η Αθήνα δεν πρέπει να δρα αυτόνομα χωρίς να υπολογίζει τους υπόλοιπους εταίρους”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ενέργειας τόνισε πως «τα πιο αδύναμα μέλη της ευρωζώνης έχουν ιδιαίτερη ανάγκη εμπιστοσύνης και διαφάνειας», λέει αναφερόμενος στην Ιταλία, την Ισπανία και την Πορτογαλία”.

econews

Σχόλια