Ηράκλειο: εθελοντικός καθαρισμός με τη MEDASSET

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού 2011, διοργανώνονται δράσεις καθαρισμού ακτών σε ολόκληρη τη χώρα με τίτλο: « Πάρε μέρος και Καθάρισες » από τη ΜΚΟ MEDASSET.

Στo Δήμο Ηρακλείου, σε συνεργασία με τη ΜΚΟ MEDASSET, η συγκεκριμένη δράση, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην παραλία μπροστά από το Παγκρήτιο Στάδιο.

Ουσιαστικά η σημερινή δράση αποτελεί τη συνέχεια της πρώτης εθελοντικής δράσης καθαρισμού που διεξήχθη στην ίδια παραλία τον Μάιο, γεγονός που θα μας δώσει και μια στατιστική εικόνα για το πώς επιβαρύνθηκε περιβαλλοντικά η συγκεκριμένη παραλία κατά τους θερινούς μήνες.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΜΕDASSET – Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλάσσιων Χελωνών ιδρύθηκε το 1988 στην Αγγλία και συστάθηκε στην Ελλάδα το 1993 ως ένα επιστημονικό και φιλεκπαιδευτικό Σωματείο, με στόχο τη μελέτη και προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των παράκτιων περιοχών της Μεσογείου.

Σ’ αυτή την εθελοντική πρωτοβουλία, σημαντικό ρόλο έπαιξαν με τη συμμετοχή τους όλοι οι ενεργοί πολίτες και οι μαθητές της πόλης.

Ειδική αναφορά αξίζει να γίνει στο γεγονός ότι 400 περίπου μαθητές από τα 33ο, 41ο, 50ο Δημοτικά Σχολεία και από το 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου δήλωσαν συμμετοχή για να συνδράμουν στην προσπάθεια.

econews

Σχόλια