Κορυδαλλός: «πνεύμονας πρασίνου» οι γυναικείες φυλακές

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνάντηση με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, είχε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, κ. Σταύρος Κασιμάτης, ενόψει της ψήφισης του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, που βρίσκεται υπό διαβούλευση.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού έθεσε στον Υπουργό ΠΕΚΑ δυο άμεσα ζητήματα που αφορούν στο πάγιο θέμα της απομάκρυνσης των φυλακών από την περιοχή και στην ανάπλαση της έκτασης των γυναικείων φυλακών μετά την κατεδάφιση τους.

Όπως ανέφερε ο Σταύρος Κασιμάτης, η χωροθέτηση σωφρονιστικών καταστημάτων εντός της Αττικής ενόψει της ψήφισης του νέου Ρυθμιστικού, αποτελεί προϋπόθεση για την απομάκρυνση των Φυλακών από τον Κορυδαλλό.

Όσον αφορά στην ανάπλαση της έκτασης, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού διαθέτει ήδη έτοιμη μελέτη που προβλέπει τη δημιουργία ενός σύγχρονου χώρου πρασίνου και αναψυχής και θα καταθέσει σχετική πρόταση στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές αναβαθμίσεις ανοιχτών δημοσίων χώρων» που έχει προκηρύξει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι η μελέτη του Δήμου Κορυδαλλού πληροί τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, εκφράζοντας την επιθυμία του υπουργείου και συνολικά της Κυβέρνησης για ανάπλαση της έκτασης των φυλακών.

Στο θέμα της χωροθέτησης νέων εκτάσεων εντός της Αττικής δήλωσε ότι προχωρούν οι σχετικές διαδικασίες για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων, ώστε να ενταχθούν στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.

*Φωτό: τμήμα της έκτασης μετά την κατεδάφιση των πτερύγων των γυναικείων φυλακών

econews

Σχόλια