Καλαμάρι γεμιστό με ρύζι (video)

0
42

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ένα φαγητό στην κατσαρόλα με πολλά μυρωδικά από την Ελένη!

Υλικά
1 καλαμάρι 450 γρ.
Μισό κρεμμύδι
2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους
1 ποτήρι κρασί λευκό
2 σκόρδα
1 ποτήρι του τσαγιού ρύζι για γεμιστά
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη, Μαϊντανό, Δυόσμο, Γλυκιά πάπρικα, Λάδι

Εκτέλεση
1.Ξεκινάμε να φτιάξουμε τη γέμιση, ψιλοκόβοντας το σκόρδο και το κρεμμύδι. αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες, τις τρίβουμε και μετά τις στραγγίζουμε για να φύγουν τα υγρά τους.

2.Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι.Προσθέτουμε την πάπρικα για να δώσει πιο έντονο άρωμα μαζί με το λάδι.

3.Προσθέτουμε και το μισό σκόρδο και όταν σοταριστούν και το ρύζι για να πάρει και αυτό λίγο χρώμα. Το σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό, το δυόσμο, αλάτι και λίγη ρίγανη.

4.Όσο αυτό μαγειρεύεται, πλένουμε το καλαμάρι, κόβουμε τα πλοκάμια του, τα σοτάρουμε με λίγο κρασί και τα προσθέτουμε μέσα στη γέμιση.

5.Γεμίζουμε το καλαμάρι με το μείγμα και το κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα.

6.Στη συνέχεια το βάζουμε σε μία μεγάλη κατσαρόλα μαζί με λίγο λάδι, το υπόλοιπο σκόρδο και μισό ποτήρι κρασί . Μόλις πάρει μία βράση με το κρασί, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας στο μισό.Τέλος το σκεπάζουμε και το αφήνουμε για μία ώρα περίπου.

Δείτε το video

 DIYTV productions

Σχόλια