Φωτοβολταϊκά: νέος μετατροπέας για μικρά συστήματα στέγης από SMA

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η SMA Solar Technology AG επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της με ένα νέο μικρο-μετατροπέα. Ο μετατροπέας «Sunny Boy 240», o οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα στην έκθεση Solar Power International 2011 στο Ντάλας του Τέξας, είναι κατάλληλος για φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης, ισχύος μέχρι 2 κιλοβάτ. Το προϊόν θα είναι διαθέσιμο από τα μέσα του 2012.

Με το νέο μετατροπέα, η SMA επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και στη χαμηλή κατηγορία ισχύος. Η SMA, παγκόσμιος ηγέτης της αγοράς, είναι ο μοναδικός κατασκευαστής που προσφέρει μετατροπείς για φωτοβολταϊκά συστήματα όλων των κατηγοριών ισχύος, από watt μέχρι MW.

«Με τον νέο μετατροπέα Sunny Boy 240 της εταιρίας μας, η απώλεια ενέργειας ελαχιστοποιείται ακόμη και όταν αφορά στέγες με εξαιρετικά πολύπλοκη γεωμετρία», εξηγεί ο Alfred Karlstetter, Director Sales Germany SMA Medium Power Solutions.

Ο νέος μετατροπέας κατασκευάστηκε με στόχο να εξυπηρετήσει κυρίως την αγορά των ΗΠΑ, αλλά μπορεί φυσικά να χρησιμοποιηθεί σε όλο τον κόσμο. Μπορεί να εφαρμοστεί σε μικρές αλλά και σε πολύ μικρές εγκαταστάσεις, καθώς και σε εγκαταστάσεις όπου παρατηρούνται πολύπλοκα φαινόμενα σκίασης και κτιριακής ενσωμάτωσης.

Ο μετατροπέας Sunny Boy 240 προσφέρει αυξημένη ευελιξία στο σχεδιασμό εγκαταστάσεων μικρής κλίμακας στην κατηγορία ισχύος μέχρι 2 κιλοβάτ και μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις άλλες συσκευές της SMA. Η υψηλή αξιοπιστία και απόδοση, καθώς και η ελκυστική τιμή είναι τα κύρια πλεονεκτήματα του νέου αυτού προϊόντος. Επιπρόσθετα ο νέος μετατροπέας της SMA διαθέτει καινοτόμο σύστημα ασφαλείας και ευφυή πίνακα εντοπισμού αστοχίας ενώ παράλληλα, η εγκατάσταση του είναι ιδιαίτερα εύκολη.

Σχόλια