Φωτοβολταϊκά 1 MW στη στέγη της Goldair Cargo & Logistics

0
20

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ολοκληρώθηκε μία από τις μεγαλύτερες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις σε Βιομηχανική στέγη στην Ελλάδα, στο Κτίριο Γραφείων και Αποθηκών της εταιρίας Goldair Cargo & Logistics στον Ασπρόπυργο.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση έχει ισχύ 1MW και κατασκευάστηκε από την Κοινοπραξία G.E.H. Energy – Goldeco (μέλος του Ομίλου Goldair) –Easy Power και Heliosres με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές και τον πιο Aποδοτικό και παράλληλα Ποιοτικό Eξοπλισμό της Παγκόσμιας Αγοράς (Panels της Αμερικάνικης Sunpower και Inverters της Καναδικής Satcon), που μπορούν να εξασφαλίσουν διάρκεια Λειτουργίας έως και 50 χρόνια.

Η παραγόμενη Ενέργεια σε Ετήσια βάση υπολογίζεται σε 1.400.000 kWh, η οποία αντιστοιχεί σε πλήρη ηλεκτροδότηση 400 κατοικιών ή εξοικονόμηση 1.000 tn CO2, που θα χρειαζόταν 25.000 δέντρα για την απορρόφησή του ή εξοικονόμηση 425.000lit Πετρελαίου και 46 τόνων Μεθανίου.

Ο Όμιλος Εταιρειών της GOLDAIR μέσω της Goldair Cargo & Logistics που διέθεσε την στέγη και της Εταιρείας GOLDECO Περιβαλλοντικές Εφαρμογές ΑΕ, επενδύει σε Έργα Α.Π.Ε. (Φ/Β – Υδροηλεκτρικά – Βιοαέριο κλπ.), όχι μόνο διότι είναι από τις σημαντικότερες Επιχειρηματικές Δραστηριότητες αυτή την Περίοδο, αλλά κυρίως διότι θέλει να τονίσει ακόμη μία φορά αφενός την Ευαισθησία της για το Περιβάλλον και αφετέρου τον σαφή προσανατολισμό της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Σχόλια