«Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι» ενάντια στο χαράτσι για τα ακίνητα μέσω ΔΕΗ

1
3

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Να σβήσουν τα φώτα για 12 ώρες, από τις 7 το βράδυ της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου ως τις 7 το πρωί του Σαββάτου, καλεί τους πολίτες το κίνημα “Δεν Πληρώνω” ως αντίδραση για το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Για την δράση με σύνθημα “Όλη η Ελλάδα στο σκοτάδι” το “Δεν Πληρώνω” ανακοίνωσε:

«Επτακόσιες χιλιάδες λογαριασμοί της ΔΕΗ έχουν ήδη ταχυδρομηθεί και αρκετές χιλιάδες είναι ήδη στα χέρια μας. Το χαράτσι στα σπίτια μας δεν θα επιβληθεί εάν αρνηθούμε να το πληρώσουμε τώρα. Πέραν της αντισυνταγματικότητας, εκτός του ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καμία νομιμοποίηση, στην ουσία εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκαιο. Από εμάς περιμένουν να εισπράξουν και εάν το καταφέρουν θα μπορούν αν ισχυριστούν ότι νομιμοποιήσαμε τις επιλογές τους, είμαστε ανίσχυροι μπροστά τους, δεν καταφέραμε να εντάξουμε την ατομική μας αντίθεση στην συλλογική αντίσταση για να νικήσουμε.
Τι μας φοβίζει; Θα μας κόψουν το ρεύμα; Σκεφτήκαμε ποτέ ότι η ΔΕΗ μια επιχείρηση που περιμένει να εισπράξει δεν μπορεί να ξεμείνει από πελάτες; Ένα εκατομμύριο μόνο λογαριασμοί εάν δεν πληρωθούν, η ΔΕΗ δεν μπορεί να αντέξει. Και θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Θα στείλουν την οφειλή στα δημόσια ταμεία; Να τη στείλουν και να περιμένουν … Εμείς ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ και θα τους ανατρέψουμε».

—Εντός 40 ημερών η διακοπή

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού Flash η διακοπή της ηλεκτροδότησης όσων αρνούνται να καταβάλλουν το “χαράτσι” στα ακίνητα θα γίνεται 40 ημέρες μετά την ημερομηνία εξόφλησης του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δεν έχω να πληρώσω έτσι κι αλλιώς. Ας κοπιάσουν να κόψουν το ρεύμα και τη θέρμανση από τα παιδιά μου. Θα συναντήσουν τον Καντάφι.

Comments are closed.