Ζωική παραγωγή: νέες επενδύσεις στη Δυτική Ελλάδα

1
41

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πέντε νέες σημαντικές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα έχουν δρομολογηθεί το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Ελλάδα, με την έγκριση των σχετικών αδειοδοτήσεων από την Περιφέρεια. Πρόκειται για επενδύσεις που αφορούν σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής και διακίνησης προϊόντων ζωικής προέλευσης, τομέας στον οποίο καταγράφεται ιδιαίτερη δυναμική τον τελευταίο καιρό και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, το επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίζει να κατασκευάζεται η νέα εγκατάσταση συσκευασίας νωπών ιχθύων (δυναμικότητας 95 τόνων ημερησίως) και ψυκτικών αποθηκών στο Πλατυγιάλι Αστακού της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

Επίσης, από την Περιφέρεια εκδόθηκαν και τρεις άδειες ίδρυσης νέων εγκαταστάσεων επεξεργασίας κρέατος στην περιοχή της Πάτρας, συνολικής δυναμικότητας 14 τόνων κρέατος ημερησίως όπως επίσης και μία άδεια ίδρυσης εγκατάστασης επεξεργασίας γάλακτος στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας.

Όλες οι εγκαταστάσεις είναι σύμφωνες με τα πιο αυστηρά πρότυπα των Κοινοτικών Κανονισμών και θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό την υγιεινή και ασφάλεια των παραγόμενων τροφίμων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργήσουν και καινούργιες θέσεις εργασίας στις περιοχές που θα εγκατασταθούν.

«Σε μια εποχή που καίριας σημασίας αίτημα είναι η ενίσχυση της παραγωγής και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας αυτές οι πέντε νέες εγκαταστάσεις έρχονται να δείξουν ότι η οικονομία της Δυτικής Ελλάδας διαθέτει δυναμισμό και εξωστρέφεια και οι δυνάμεις της δεν παρακολουθούν μοιρολατρικά τις εξελίξεις αλλά ενεργοποιούνται και τολμούν», αναφέρει σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος.

Παράλληλα, προσέθεσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με τις Υπηρεσίες της, στέκεται στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας, στέκεται στο πλευρό κάθε δημιουργικής δύναμης που μπορεί να συμβάλλει στην αναχαίτιση της κρίσης, στην εξομάλυνση της ανεργίας και στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας».

econews

1 ΣΧΟΛΙΟ

Comments are closed.