Η “ενεργειακά φτωχή” Βασίλισσα Ελισσάβετ κατεβάζει τους διακόπτες

0
22

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

H Αυτού Μεγαλειότης  Βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισσάβετ, θα χαρακτηριστεί μαζί με εκατομμύρια συμπατριώτες της ως θύμα της ενεργειακής ανέχειας.

Η Βασίλισσα οφείλει να φροντίσει για τη θέρμανση τεσσάρων παλατιών και ενός πύργου σε μια περίοδο που το κόστος της ενέργειας έχει αυξηθεί στη Βρετανία κατά 15%, ενώ η κυβέρνηση έχει “παγώσει” το “μισθό” της.

Ένα νοικοκυριό κατηγοριοποιείται σε επίπεδο ενεργειακής ανέχειας όταν ο ιδιοκτήτης του δαπανά το δέκα τοις εκατό του εισοδήματός του σε έξοδα θέρμανσης για να διατηρήσει τη θερμοκρασία της οικίας του σε ανεκτά επίπεδα.

Σύμφωνα με δημοσιευθέντα στοιχεία, οι λογαριασμοί ρεύματος και φυσικού αερίου της Βασίλισσας ανήλθαν κατά την περίοδο 2010-2011 σε 2,2 εκατ. λίρες, ποσοστό 6,9% επί του συνολικού εισοδήματος που λαμβάνει από το Κράτος.

Το ποσοστό αναμένεται να ανέλθει σε 8,2% το 2012, γεγονός που φέρνει τη Βασίλισσα κοντά στα επίπεδα ενεργειακής φτώχειας.

Με το θέμα ασχολείται προσωπικά η ίδια η Ελισσάβετ καθώς έχει φροντίσει για την ανάρτηση ταμπελών που καλούν το προσωπικό των παλατιών να σβήνει τα φώτα όταν βγαίνει από το δωμάτιο όπου βρίσκεται.

Πέραν αυτού, έχει να φροντίσει για τη θέρμανση επιφάνειας 160.000 τετραγωνικών μέτρων σε πέντε κατοικίες στις οποίες έχουν εγκατασταθεί έξυπνοι μετρητές με αποτέλεσμα τον περιορισμό των λογαριασμών κατά 10%.

Η κατανάλωση ενέργειας αποτελεί μεγάλο βραχνά -οικονομικά και κοινωνικά, ως σύμβολο των Βρετανών- για τη Βασιλική Οικογένεια.

Υπενθυμίζονται τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για υψηλό ενεργειακό αποτύπωμα στον πρόσφατο γάμο του Πρίγκηπα Γουίλιαμ με την Κέητ Μίντλετον (διαβάστε εδώ).

econews

Σχόλια