Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: οι απεργίες της εβδομάδας (upd)

0
295

Περιβάλλον, Ενέργεια, Οικολογία:

Με νέες απεργίες την ερχόμενη εβδομάδα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, οι οποίοι αντιδρούν στον θεσμό της μισθωτής εφεδρείας που πλέον αποτελεί νόμο του κράτους.

Μετρό, τραμ και λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου, σε εφαρμογή της προχθεσινής απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής.

Παράλληλα, στάση εργασίας, από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.

Την ίδια ώρα ανυποχώρητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εμφανίζονται οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε την Πέμπτη στη Βουλή.

Ενδεικτικό του φορτισμένου κλίματος, είναι ότι στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των εκπροσώπων των εργαζομένων, κάποιοι πρότειναν «να μπει λουκέτο διαρκείας σε όλα τα μέσα μεταφοράς».

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το ethnos.gr, σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι μεταφορείς, αμέσως μετά την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των ταξί, που περιλαμβάνει και τη ρύθμιση για την κατάργηση της μεταβατικής περιόδου στα φορτηγά και βυτιοφόρα ΔΧ.

econews

Σχόλια