Σκουπίδια: ξεκίνησε η αποκομιδή – 120.000 τόνοι στην Αττική

2
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Συνέχιση των κινητοποιήσεων και νέα 24ωρη απεργία αποφάσισε η  ΠΟΕ – ΟΤΑ, που συνεδρίαζε μέχρι αργά χθες το βράδυ, ενώ με αργούς ρυθμούς ξεκίνησε η αποκομιδή καθώς παραδόθηκαν τα φύλλα επίταξης στους εργαζομένους στην καθαριότητα σε Αττική και Θεσσαλονίκη.

Στη νέα απεργία συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στους δήμους, εκτός των εργαζομένων στην υπηρεσία καθαριότητας, στους οποίους έχουν επιδοθεί φύλλα επίταξης.

Σε αυτή τη φάση δεν είναι εύκολο να γίνουν εκτιμήσεις ως προς το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα καθαρίσουν οι δρόμοι, καθώς, η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η διαδικασία ξεκίνησε κανονικά από το βράδυ της Πέμπτης, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας aftodioikisi.gr, οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υποστηρίζουν ότι η αποκομιδή θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς από τη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζει ότι ολοκλήρωσε τη διαδικασία έκδοσης 1.694 φύλλων επίταξης απορριμματοφόρων οχημάτων και 8.095 φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών που αφορούν εργαζομένους στις Υπηρεσίες καθαριότητας 64 Δήμων σε σύνολο 66 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως επισημαίνει, εναπόκειται πλέον στις Αστυνομικές υπηρεσίες η μέριμνα για την επίδοση των φύλλων επίταξης και στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων για την εκτέλεση και ολοκλήρωση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, τόνισε:

«Με την πεποίθηση ότι η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας των πολιτών βρίσκεται πάντα σε προτεραιότητα, η Περιφέρεια Αττικής κινητοποιήθηκε άμεσα, προκειμένου να εκδώσει – παρά τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα – τα φύλλα επίταξης, όπως προβλέπεται στο νόμο.

Θέλω να πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί το ίδιο άμεσα και η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς η Αττική ασφυκτιά και η υγεία των πολιτών της διατρέχει άμεσο και ακραίο κίνδυνο.

Για μία ακόμα φορά και σεβόμενος πάντα τα δικαιώματα των εργαζομένων, απευθύνω έκκληση στην ηγεσία της ΠΟΕ – ΟΤΑ,  να επικρατήσει το αίσθημα προστασίας των πολιτών της Αττικής.

Τέλος, να εκφράσω τη θλίψη και τον αποτροπιασμό μου για το θάνατο του 53χρονου συμπολίτη μας κατά τη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας. Η βία, από όπου κι αν προέρχεται, το μόνο που καταφέρνει είναι να πληγώνει βαρύτατα τη δημοκρατία».

econews

2 Σχόλια

  1. αν δουλευε η ανακυκλωση αυτος ο χαμος δεν θα γινοταν και η χωρα θα ειχε μεγαλα εσοδα και θα ηταν καθαροτερη !!!!!!!

Comments are closed.