Χημικά στο Σουσάκι – «Πράσινο φως» παρά τις αντιδράσεις

0
8

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Εγκρίθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου οι περιβαλλοντικοί όροι για την εγκατάσταση ιδιωτικής εταιρείας αποθήκευσης χημικών στο Σουσάκι, παρά την πολιορκία από κατοίκους των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, έξω από το κτήριο είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 100 κάτοικοι της κωμόπολης, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Δημ. Δέδε, και διαμαρτύρονταν έντονα για την απόφαση του ΥΠΕΚΑ να εγκρίνει τη σχετική περιβαλλοντική μελέτη.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ένταση κορυφώθηκε όταν, με εντολή του περιφερειάρχη Π. Τατούλη, απαγορεύτηκε στους κατοίκους που διαμαρτύρονταν να εισέλθουν στον χώρο της συνεδρίασης.

Σε δελτίο Τύπου, που εξέδωσε την επόμενη ημέρα ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» Θαν. Πετράκος, καταγγέλλει ότι η ειδική γραμματέας Περιβάλλοντος Μαργαρίτα Καραβασίλη και ο επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παν. Μέρκος δεν απάντησαν σε καμία από τις συγκεκριμένες καταγγελίες του αντιδημάρχου Αγ. Θεοδώρων Δ. Δέδε, ο οποίος υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχει πολύ σοβαρές ανακρίβειες.

econews

Σχόλια