Φυσικό αέριο: διεθνές συνέδριο στις 24 Νοεμβρίου

0
4

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Το « LNG Journal», η κορυφαία περιοδική έκδοση στον χώρο του LNG παγκοσμίως, διοργανώνει στις 24 Νοεμβρίου 2011 (« Metropolitan Hotel», Αθήνα), το διεθνές συνέδριο « LNG South East Europe Conference» με θέμα «Διαφοροποίηση Προμηθειών, Εμπορία και Λειτουργικές Προκλήσεις στην Περιοχή της ΝΑ Ευρώπης».Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης ( IENE) είναι χορηγός επικοινωνίας στην πολύ αυτή σημαντική διοργάνωση που στόχο έχει να αναδείξει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αγορά LNG.

Το « LNG South East Europe Conference» πραγματοποιείται σε μία συγκυρία κρίσιμη για την διαφοροποίηση των προμηθειών φυσικού αερίου, καθώς χαρακτηρίζεται από άνοδο των τιμών του LNG.

Η Ελλάδα, που αποτελεί έναν αναδυόμενο κόμβο για την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, όσον αφορά το LNG, φιλοξενεί το εφετινό « LNG South East Europe Conference», στο οποίο ομιλητές είναι εξέχοντες ειδικοί του κλάδου. Οι τελευταίοι θα επικεντρωθούν στις στρατηγικές και λειτουργικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ενεργειακό μέλλον της ευρύτερης περιοχής, αναλύοντας την ανάδυση του LNG ως ενός ασφαλούς καυσίμου που μπορεί να συμβάλει στην εξυπηρέτηση των διαρκώς αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών των αγορών της ΝΑ Ευρώπης, την ανάπτυξη των υποδομών, την εξέλιξη της αγοράς, τα ζητήματα μεταφοράς κ.ά.

Η ατζέντα του εφετινού « LNG South East Europe Conference» περιλαμβάνει τις παρακάτω θεματικές:

– Προσφορά και ζήτηση LNG στην ΝΑ Ευρώπη

– Δημιουργία υγιούς αγοράς

– Ολοκλήρωση των αγορών της περιοχής της ΝΑ Ευρώπης

–  Ανταγωνισμός με μεγαλύτερες αγορές που εμφανίζουν αυξημένη ζήτηση και υψηλότερες τιμές

– Νεότερες εξελίξεις στον τομέα των υποδομών και των project LNG

– Δυναμικότητα πλοίων μεταφοράς LNG, λειτουργική αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα επενδύσεων

– Πηγές προμήθειας LNG από την περιοχή της Μέσης Ανατολής

– Επαναεριοποίηση και δυναμικότητα αποθήκευσης στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης

Το συνέδριο αποτελεί μία ευκαιρία συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων για τους επαγγελματίες του χώρου του φυσικού αερίου και LNG πάνω σε λύσεις για την εξασφάλιση πηγών φυσικού αερίου για την ΝΑ Ευρώπη.

Πηγή ΙΕΝΕ

econews

Σχόλια