Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας: πάνω από 15.000 συμμετέχοντες

0
47

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πλημμύρισε … ποδήλατα την Κυριακή το πρωί το κέντρο της Αθήνας, που παρά το κρύο και το ψιλόβροχο, πάνω από 15.000 μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες απόλαυσαν τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας και μετέτρεψαν τον «ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟ ΓΥΡΟ ΑΘΗΝΑΣ 2011» σε πραγματική γιορτή.

Ο «Ποδηλατικός Γύρος της Αθήνας 2011» περικλείει το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης και προσφοράς καλύτερης ποιότητας ζωής.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου με αφορμή τη δημοφιλή διοργάνωση του Ποδηλατικού Γύρου, σύντομα θα εφαρμοστούν τα πιλοτικά προγράμματα «Με το ποδήλατο στην εργασία», και «Eνοικίαση κοινόχρηστων ποδηλάτων στο ιστορικό κέντρο».

O «Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας 2011» ήταν αφιερωμένος στην Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων προς Μεταμόσχευση δίνοντας το μήνυμα πως η ανιδιοτελής προσφορά και συμπαράσταση στον συνάνθρωπο μπορεί να αποτελέσουν τη βάση για την οικοδόμηση της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Πριν την έναρξη του Ποδηλατικού Γύρου η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Παναγιώτα Ψαράκη και οι πρώτοι 40 εργαζόμενοι από την COSMOTE που συμμετείχαν στον αγώνα, δώρισαν 40 ποδήλατα σε παιδιά από ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής για να συμμετάσχουν και αυτά στον Ποδηλατικό Γύρο και να απολαμβάνουν τις μελλοντικές τους βόλτες με το ποδήλατο.

Χιλιάδες «πιστοί» του συναρπαστικού αυτού αθλήματος ξεκίνησαν από το Παναθηναϊκό Στάδιο και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και τερμάτισαν στο Ζάππειο, όπου και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν εκεί.

Tην εκκίνηση έδωσε η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Παναγιώτα Ψαράκη, η οποία δήλωσε πως «ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης θα συνεχίσει, με κάθε τρόπο, να προβάλει και να προωθεί την χρήση του ποδηλάτου στην καθημερινότητά των δημοτών της πόλης μας».

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Παναγιώτα Ψαράκη και ο εκπρόσωπος του Συνδυασμού «Επιμένουμε Αθήνα» Γιώργος Αμυράς ηγήθηκαν της μεγάλης ποδηλατοπομπής δίπλα στους χιλιάδες ποδηλάτες. Μαζί τους βρέθηκε στο σημείο εκκίνησης ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Αναστάσιος Χατζής. Την εκκίνηση στη διαδρομή των Α.μεΑ. έδωσε ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Γεώργιος Παπανδρέου.

Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, οικογένειες, φίλοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, έσπευσαν με το σύνθημα “Κάνω χώρο στο ποδήλατο. Δίνω ζωή στην πόλη μου” να τρέξουν με τα ποδήλατά τους στο κέντρο της Αθήνας ζώντας μοναδικές στιγμές.

Όλοι τους συμμετείχαν, τόσο πριν την έναρξη και κατά τη διάρκεια του αγώνα όσο και μετά τον τερματισμό, σε ένα ατελείωτο πανηγύρι! Η κυριακάτικη βόλτα με το ποδήλατο μέσα στην πόλη, τους έκανε να νιώσουν μοναδικά, ευχάριστα, απελευθερωμένα από το καυσαέριο και την κίνηση που δημιουργεί η καθημερινή χρήση του αυτοκινήτου.

Με μεγάλο ενδιαφέρον όμως οι ποδηλάτες κατέκλυσαν το περίπτερο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενημερώθηκαν για το έργο του Οργανισμού και πολλοί από τους συμμετέχοντες ποδηλάτες έσπευσαν να γίνουν δωρητές οργάνων προς μεταμόσχευση.

econews

Σχόλια