Αυθαίρετα: διευκρινιστική εγκύκλιος από το ΙΚΑ

2
105

Περιβάλλον Ενέργεια οικολογία:

Διευκρινιστική εγκύκλιο για τα αυθαίρετα εξέδωσε χθες το ΙΚΑ.

Σσύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας  protothema.gr, η εγκύκλιος προβλέπει ότι σε όσες περιπτώσεις διαπιστώνονται αυθαιρεσίες και δεν έχουν καταβληθεί οι νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές, ή εκκρεμούν σήματα της αστυνομίας ή άλλων πολεοδομικών υπηρεσιών για έλεγχο, τότε ο φάκελος μπαίνει σε εκκρεμότητα, μέχρι να προσκομιστούν όλα τα στοιχεία ότι ο ιδιοκτήτης έχει ενταχθεί στο νόμο και έχει εξοφλήσει τα ποσά.

Για να θεωρηθεί ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία υπαγωγής στις διατάξεις του νόμου μέσω του ίντερνετ, θα πρέπει να έχει καταβληθεί το παράβολο και να έχει προχωρήσει στο ηλεκτρονικό σύστημα το βήμα «Προσωρινή Υπαγωγή», ενώ  η διαδικασία θα θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί αν έχει προχωρήσει το βήμα «Ολοσχερής Υπαγωγή».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, εφόσον προσκομιστούν στοιχεία για την ένταξη στην ρύθμιση στο αρχικό στάδιο (προσωρινή υπαγωγή) τότε η διαδικασία θα παραμένει εκκρεμής στο ΙΚΑ μέχρι να υποβληθούν τα στοιχεία της ολοκληρωμένης υπαγωγής.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης προσέλθει στην υπηρεσία με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εντάσσεται η περίπτωσή του στο νόμο 4014/2011 περί αυθαιρέτων ή ότι δεν επιθυμεί να ενταχθεί σε αυτή, ο έλεγχος θα συνεχίζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την διαπίστωση του χρόνου κατασκευής και τον καταλογισμό ή όχι των εισφορών.

Αν όμως δεν υπάρχει ένταξη στο νόμο, τότε μπορεί να αναβιώσει το δικαίωμα του ΙΚΑ για καταλογισμό αναδρομικών εισφορών.

econews

2 Σχόλια

  1. Σε περίπτωση που δεν έχει κλείσει Η/Υ χώρος και θέλω να τον κλείσω και να τον νομιμοποιήσω υπάρχει δυνατότητα να το κάνω

Comments are closed.