Σκουπίδια: επείγουσα υγειονομική διάταξη για την αποκομιδή

0
7

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Υπεγράφη από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο η επείγουσα υγειονομική διάταξη για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας tanea.gr, η διάταξη επιβάλλει την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών, ενώ στην αντίθετη περίπτωση παραπέμπει στις κυρώσεις που ορίζει νόμος του 1940 και προβλέπει αυστηρά πρόστιμα ακόμη και φυλάκιση.

Ήδη οι αστυνομικές Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή και περιμένουν εντολή από την Εισαγγελία για να ανοίξουν τη χωματερή της Φυλής.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το πρόβλημα της συσσώρευσης των σκουπιδιών στους δρόμους, λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΠΟΕ – ΟΤΑ, συζητήθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνονται τα εξής:

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στο Υπουργείο, όπου συζήτησαν για τη συνεργασία της αστυνομίας και του δήμου της Αθήνας, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου της πρωτεύουσας.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη διαβεβαίωσε το Δήμαρχο Αθηναίων ότι η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. στη δημοτική αστυνομία που έχει την αρμοδιότητα για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, θα συνεχιστεί και θα ενισχυθεί.

Όσον αφορά στην παρουσία των χρηστών ναρκωτικών σε ορισμένα σημεία της πόλης, ο Υπουργός κ. Παπουτσής εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το φαινόμενο θα αντιμετωπιστεί αμέσως με την υλοποίηση των εξαγγελιών του Υπουργού Υγείας για την αποκέντρωση των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στα δημόσια νοσοκομεία.

Τέλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στις συστηματικές επιχειρήσεις της αστυνομίας που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας με σημαντικά αποτελέσματα μέχρι τώρα, προαναγγέλλοντας ότι οι επιχειρήσεις αυτές θα πολλαπλασιαστούν τις επόμενες εβδομάδες σε όλη την πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

econews

Σχόλια