Καιρός: κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο – Πέφτει το πρώτο χιόνι στα ορεινά

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Βροχές, καταιγίδες, πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας έχει το μενού του καιρού το Σαββατοκύριακο.

Η επιδείνωση ξεκινάει από σήμερα Παρασκευή με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ αναμένονται και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση έως 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε πτώση.

Το Σάββατο προβλέπεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση που θα φτάνει τοπικά στο Αιγαίο και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

Την Κυριακή, τέλος, θα σημειωθούν νεφώσεις, με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Ωστόσο, βαθμιαία βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη με ένταση που θα φτάνει τοπικά και τα 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά χαμηλά επίπεδα.

econews

Σχόλια