Φωτοβολταϊκά: ξανά σε λειτουργία ο “πράσινος” ρυπαντής στην Κίνα

0
5

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Ο Κινέζος κατασκευαστής ηλιακών πάνελ Jinko λειτουργεί εκ νέου μετά από την ολοκλήρωση των ενεργειών καθαρισμού της μονάδας που ουσιαστικά επέβαλαν εκατοντάδες διαδηλωτές που κατοικούν κοντά στο εργοστάσιο.

Η Jinko Solar διέκοψε τη λειτουργία της μονάδας της στο Χάινινγκ, δυτικά της Σαγκάης στις 17 Σεπτεμβρίου όταν εκατοντάδες κάτοικοι της επαρχίας προέβησαν σε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, αναποδογυρίζοντας αυτοκίνητα και προκαλώντας υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις.

Οι Αρχές δήλωσαν πως η Jinko δεν συμμορφώθηκε με περιβαλλοντικά κριτήρια λειτουργίας και πως οι διαμαρτυρίες ακολούθησαν το ξέβρασμα νεκρών ψαριών στον ποταμό της περιοχής.

Η εταιρεία κατασκευής φωτοβολταϊκού εξοπλισμού, εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υποστήριξε πως η ρύπανση ήταν αποτέλεσμα ακραίων και απρόβλεπτων καιρικών φαινομένων και διαβεβαίωσε πως αναβάθμισε τα μέτρα περιβαλλοντικής προστασίας.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως 20 άνθρωποι συνελήφθησαν για μια υπόθεση που αποκαλύπτει το “γκρίζο” πρόσωπο της επονομαζόμενης “πράσινης” οικονομίας: ενώ η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας μειώνει την κατανάλωση άνθρακα και τις εκπομπές ρύπων, η παραγωγή φωτοβολταϊκών κυττάρων απαιτεί τη χρήση διαφόρων χημικών και άλλων τοξικών ουσιών.

econews

Σχόλια