Ο χιονάνθρωπος γέτι ζει στη Σιβηρία ισχυρίζονται ερευνητές

0
239

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Η αχανής τούνδρα της Σιβηρίας έχει γίνει κατά καιρούς θέατρο εκπληκτικών ιστοριών: κάποτε θεωρείτο μυστική βάση πυρηνικών εγκαταστάσεων, ενώ κάποιοι ισχυρίζονταν ότι είδαν ιπτάμενους δίσκους να συντρίβονται στο έδαφός της.

Σήμερα, μια ομάδα επιστημόνων υποστηρίζει “μετά βεβαιότητος” ότι οι παγωμένες εκτάσεις της Σιβηρίας φιλοξενούν το μυθικό χιονάνθρωπο γέτι.

Περισσότεροι από δέκα επιστήμονες από τον Καναδά, την Εσθονία, τη Σουηδία και τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με “ερασιτέχνες” ερευνητές του γέτι ταξίδεψαν ως το μακρυνό Τάσταγκολ, 3000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα, για να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους Ρώσους συναδέλφους τους.

Μια διήμερη ερευνητική αποστολή στην σπηλιά Αζάσκυ και τη βουνοκορφή Καρατάγκ έφερε στο φως αδιαμφισβήτητα ευρήματα της ύπαρξης του γέτι στην περιοχή.

Ο Ρώσος ερευνητής Ανατόλι Φόκιν δήλωσε πως “σε πολλά από τα μέρη που εξετάστηκαν βρέθηκαν τρίχες που ενδέχεται να ανήκουν στο γέτι, όπως επίσης και αποτυπώματα, ένα κρεβάτι και πολλά άλλα ευρήματα”.

Ενδείξεις της ύπαρξης των πλασμάτων γέτι έχουν αποκαλυφθεί στα Ιμαλάια, αλλά και τη Βόρειο Αμερική όπου το πλάσμα είναι γνωστό ως sasquatch ή bigfoot.

Η τοπική κυβέρνηση της περιοχής Κεμέροβο έχει επιδιώξει την ίδρυση πανεπιστημιακού ερευνητικού κέντρου για το γέτι σε μια προσπάθεια να αναγνωριστεί παγκοσμίως ως “σπίτι” του τρομερού χιονάνθρωπου.

Το Σεπτεμβριο μάλιστα υποδέχθηκε τον πρωταθλητή πυγμαχίας βαρέων βαρών Νικολάι Βαλιούεφ για να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια ανεύρεσης του γέτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο θηριώδης πυγμάχος ύψους 2,13 μέτρων, γνωστός και ως το “Τέρας της Ανατολής”, απέτυχε στην αποστολή του.

econews

Σχόλια