Τύρναβος: φιλόζωη Αγγλίδα στειρώνει τα αδέσποτα

0
44

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Πρόγραμμα στείρωσης αδέσποτων ζώων πραγματοποιήθηκε στον Τύρναβο χάρη σε μια 93χρονη φιλόζωη Αγγλίδα, σε συνεργασία με εθελοντές της περιοχής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, όταν η 93χρονη έμαθε για την προσπάθεια εθελοντών από τον Τύρναβο και τη Λάρισα να ξεκινήσουν το πρόγραμμα στείρωσης, αποφάσισε να συνδράμει στην πρωτοβουλία.

Έτσι, χρηματοδότησε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος, έστειλε με δικά της έξοδα δύο κτηνιάτρους και μια νοσοκόμα για ζώα από την Αγγλία, ενώ η ίδια παρέμεινε διακριτική, διατηρώντας την ανωνυμία της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στην προσπάθεια συνέβαλε και ο δήμος, παραχωρώντας μια αίθουσα για να χρησιμοποιηθεί ως κτηνιατρείο.

Όταν  οι κτηνίατροι και η νοσοκόμα από την Αγγλία αποχώρησαν μετά από ένα μήνα, 42 σκυλιά και 40 γατάκια είχαν στειρωθεί.

Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στη δράση και τη συνδρομή των εθελοντών που, όχι μόνο αφιέρωσαν αμέτρητες ώρες για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά κάλυψαν με δικά τους χρήματα τα έξοδα των επεμβάσεων.

econews

Σχόλια