Ρυθμιστικό Αθήνας: "να ανοίξει άμεσα ο διάλογος" κάλεσε ο Σηφουνάκης

0
6

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Την επιτακτική ανάγκη έναρξης του διαλόγου για το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθηνών τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης στο πλαίσιο της σχετικής ημερίδας που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ.

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για “μοναδική ευκαιρία να σχεδιάσουμε σωστά τον τύπο της οικονομικής. της κοινωνικής και της πολιτιστικής ανάπτυξης που επιζητούμε για την Αττική”.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι “το σχέδιο που συζητάμε σήμερα είναι το αποτέλεσμα της πολύμηνης εργασίας μιας εκλεκτής ομάδας επιστημόνων που, με την καθοριστική συμβολή του ΟΡΣΑ, προτείνει τις αναπτυξιακές βάσεις της Αττικής για την επόμενη δεκαετία. Ωστόσο, κάθε Σχέδιο που έχει ως πεδίο αναφοράς μια τόσο πολυπληθή και σύνθετη ανθρώπινη συγκέντρωση, όπως είναι η Αττική, είναι εξ ορισμού και μια «πολιτική ιστορία»” και κατέληξε πως “το μεγάλο στοίχημα για όλους μας είναι η ενεργοποίηση των δυνάμεων της Πρωτεύουσας γύρω από ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο στόχων και η διασφάλιση της απαιτούμενης συναίνεσης για να αλλάξει ριζικά το αναπτυξιακό πρότυπο τόσο της Αθήνας όσο και της ευρύτερης περιοχής της Αττικής”.

 

econews

Σχόλια