Κακοποίηση ζώων – Εικόνες ντροπής στην Κρήτη

0
55

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία:

Αποτρόπαια περιστατικά κακοποίησης ζώων σημειώνονται σε διάφορα μέρη της Κρήτης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων στις φιλοζωικές οργανώσεις αλλά και τους τουρίστες, που αφήνουν το νησί με άσχημες εντυπώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Χανιώτικα Νέα», την Τρίτη, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας τουρίστες βρήκαν ένα ετοιμοθάνατο αδέσποτο σκυλί, που δηλητηρίασαν ασυνείδητοι, και κάλεσαν το φιλοζωικό σωματείο «Η Μικρή Κιβωτός του Νώε».

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η πρόεδρος του Σωματείου, κ. Σίλκε Βρόμπελ, η οποία δήλωσε ότι το σκυλί δεν σώθηκε και πέθανε δίπλα στους τετράποδους φίλους του, που το κοιτούσαν σαν να γνώριζαν ότι αυτή θα είναι και η δική τους μοίρα.

Την ίδια ημέρα, σημειώθηκαν άλλα δυο περιστατικά κακοποίησης ζώων.

Το πρώτο περιστατικό αφορά ένα μικρό κουτάβι, το οποίο κάποιοι είχαν πετάξει στα βράχια. Το άτυχο ζώο εντοπίστηκε από τουρίστες, που το μετέφεραν στη «Μικρή Κιβωτό του Νώε».

Το δεύτερο περιστατικό αφορά ένα γατάκι, που φέρεται να κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από μαθητές στο Γενικό Λύκειο Δαράτσου.

Την υπόθεση κατήγγειλε στην ιστοσελίδα zoosos.gr, μητέρα μαθητή του σχολείου.

Όπως ανέφεραν στα «Χανιώτικα Νέα» οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας, οι μαθητές κακοποίησαν με στυλό ή σουγιά το άτυχο ζώο και στη συνέχεια το πέταξαν από τον δεύτερο όροφο σχολικής αίθουσας.

Η μητέρα που κατήγγειλε το περιστατικό αναζήτησε το γατάκι στον κάδο σκουπιδιών, ωστόσο δεν κατάφερε να το εντοπίσει.

econews

Σχόλια